207. הוועידה רואה חשיבות רבה בשיתוף הפעולה בין הר"י לבין התקשורת וסבורה, כי לתקשורת מקום חשוב בהעלאת הסוגיות הקשורות למערכת הבריאות לדיון ציבורי ובמאבק למען שיפור מערכת הבריאות הציבורית.
208. הוועידה קובעת, כי התקשורת חושפת את הציבור לתחום הרפואה וקובעת, כי על הר"י ואיגודיה מוטלת אחריות כבדה - להביא לציבור מידע אמין, עדכני ורלוונטי, ולסתור מידע לא מבוסס בנושא הרפואה. לפיכך, מטילה הוועידה על הוועד המרכזי להמשיך ולקדם שיתופי פעולה לטובת הציבור והעברת מידע רפואי לציבור, וכן לערוך סדנאות לעיתונאים בכל הקשור למסירת מידע רפואי.
209. הוועידה חרדה מהנורמות ההולכות ופושטות בשנים האחרונות בכל אמצעי התקשורת בחיפוש אחר שערוריות ורייטינג. נורמות אלה מביאות להעצמת כל אירוע חריג ברפואה, להכפשת שמם של רופאים ולגרימת נזק בלתי הפיך לעתידם, בטרם נבדקו העובדות במלואן, ולעומת זאת - להצנעת כל מידע בדבר ביטול אשמה או זיכוי מלא.
210. הוועידה קוראת לוועד המרכזי לפעול, יחד עם גורמים נוספים, כדי לקדם הצעות חוק אשר יאסרו פרסום שמו של נחקר או חשוד, לפחות עד להגשת כתב אישום.
211. הוועידה חרדה מההשלכות שיש להתנהלות התקשורתית העוינת, המאדירה אירועים חריגים ברפואה וגורמת לרפואה מתגוננת, המביאה לפגיעה קשה בציבור המטופלים.
212. הוועידה מטילה על הוועד המרכזי לפעול, בכל הדרכים האפשריות, כנגד תקשורת עוינת; בין השאר, על-ידי הקמת "ועדת תגובות" שתוכל לטפל בכל פרשה, ועל-ידי חתירה לשיתוף פעולה עם מועצת העיתונות, במטרה לגבש אמנה משותפת בעניין זה, לרבות כללי התנהגות במקרים שבהם היא תופר.
213. הוועידה מגנה בחריפות תופעות של ניצול כלי התקשורת לשם קידום עניינים אישיים-מקצועיים כנגד ענייניהם של עמיתים רופאים אחרים.