-
בהתאם לתקנה 10 א' (2) בתקנות הרופאים (אישור תואר מומחה ובחינות התשל"ג- 1973), יכול מנכ"ל משרד הבריאות לאשר תואר מומחה "למי שאושר לו התואר או תואר דומה מחוץ לישראל אם המועצה המדעית ממליצה על כך ובתנאים שקבעה לרבות הצורך בבחינות".
בהתאם לתקנה 10 (ב') רשאי המנהל "בהמלצת המועצה המדעית להכיר בעבודה שנעשתה לצורך התמחות כולה או חלקה מחוץ לישראל, כבאה במקום התמחות או חלק ממנה, ללא תנאים או בתנאים, לרבות דרישה לעמוד בבחינה שלב א', שלב ב' או שניהם".
- רופא/ה בעל/ת תעודת מומחה שקיבל/ה במדינה אחרת רשאי/ת לפנות אל המועצה המדעית בבקשה להכרה מלאה או חלקית בהתמחות שבוצעה בחו"ל וזאת באמצעות מערכת מקוונת בעברית / באנגלית בצרוף המסמכים הנדרשים, המעידים על המסלול המדויק של ההתמחות ועל עמידה בבחינות.
- לאחר קבלת הבקשה הראשונית, תיצור נציגת השירות של המועצה המדעית קשר עם המבקש, במידת הצורך.
- שתי ועדות של המועצה המדעית, וועדה מקצועית הרלוונטית לתחום המומחיות המבוקש וועדה ייעודית בנושא הפטור משלב ב', ידונו בבקשה ויקבעו על פי הנהלים האם תוכר תעודת המומחה או אם יוכר חלק ממסלול ההתמחות שעבר לצורך המשך התמחות בארץ.
- ההחלטה שתכלול התייחסות לדרישות המועצה לעמידה בבחינות, להשלמת תקופות עבודה בארץ ולקורסים נדרשים.
- התהליך עשוי לארוך מספר חודשים ולכן מומלץ להגיש את הבקשה מוקדם.
- רופא רשאי להגיש בקשה רשמית להכרה בתואר המומחה מחו"ל רק לאחר שיש בידו רישיון לעסוק ברפואה בישראל. עם זאת, ניתן להגיש בקשה להערכת מסמכים גם לפני כן, עוד בטרם העלייה לארץ והמועצה המדעית תיתן תשובה עקרונית על הנדרש. החלטה זו תקפה למשך 5 שנים. לאחר תקופה זו כעל הרופא להגיש בקשה חדשה לדיונה של הוועדה.
-
החל מתאריך 01/01/2025 תיגבה אגרת פתיחת תיק בסך 300 יורו עבור כל בקשת הכרה בתואר מומחה מחו"ל ו- 100 יורו עבור כל בקשה לדיון חוזר בוועדות המועצה המדעית.
הרופא יקבל תשובה רשמית בכתב מן המועצה המדעית, באמצעות המערכת המקוונת.