מועד הגשת הבקשה
בשנים האחרונות אנחנו עדים לעליה מבורכת במספר המתמחים ובעקבותיה לעלייה הדרגתית גם במספר הרופאים הפונים אלינו בבקשה לתואר המומחה.
טובי המומחים בארץ מתכנסים בכדי לבחון ולאשר את הבקשות אחת למספר שבועות. המספרים ההולכים ועולים של הבקשות המוגשות אלינו מחייבים עבודה יעילה של הועדות.
בכדי לאפשר לנו להביא את כל מבקשי תואר המומחה אל קו הסיום בהצלחה, אנחנו מבקשים להדגיש מספר נקודות שיסייעו לנו לעזור לכם.ן:
הגשה במועד - חברי הוועדה מקבלים את הבקשה והמסמכים הנדרשים כשבוע לפני מועד כינוס הוועדה ולכן המועד האחרון להגשת מסמכי הבקשה לקבלת תואר מומחה הינו 14 ימי עבודה לפני יום כינוס הוועדה, וזאת על מנת שנוכל להכין ולשלוח את הבקשה לחברי הוועדה במועד. בקשות שיוגשו לאחר מועד זה יכנסו לדיון בכינוס הוועדה הבא.
כדי להקל על ההתמצאות, מועדי התכנסות הוועדות המקצועיות מפורסמים ב"לוח בחינות וועדות" באתר המתמחים על מנת לאפשר למתמחים להיערך מראש להגשת הבקשה במועד. החלטנו להוסיף גם את התאריך האחרון להגשה שיבטיח כניסה לדיון הקרוב.
אנו ממליצים שלא להמתין ולהגיש את הבקשה מיד עם סיום כל דרישות התואר (בחינות, הגשת דו"ח מדעי היסוד, פז"ם וכדומה). שימו לב, כי תאריך תחולת תואר המומחה יהיה התאריך בו השלימ.ה המתמחה את כל חובות ההתמחות או מיום הגשת הבקשה לקבלת תואר מומחה למועצה המדעית, לפי התאריך המאוחר מבין השניים.
כמו כן, בכדי להקל על הקושי ולקצר את תקופת ההמתנה לאישור התואר, אנחנו מאשרים להגיש בקשות לאישור תואר מומחה 3 חודשים לפני סיום פז"ם ההתמחות במחלקת האם, ובתנאי שהמתמחה עמד חובות ההתמחות לרבות בחינות ההתמחות והגשת דו"ח עבודת מדעי היסוד.
בעת הגשת הבקשה יציג המתמחה פנקס התמחות בו מופיע התאריך העתידי לסיום הפז"מ וכן מכתב המלצה ממנהלו, המציין כי עתיד לסיים ההתמחות בעוד 3 חודשים.
* מכתב ההמלצה צריך להיות מודפס על דף לוגו של בית החולים בחתימת מנהל המחלקה (בכתב יד ובחותמת).
מכתב לדוגמה למתמחה שסיים את כל חובותיו, למעט עד 3 חודשים אחרונים במחלקת האם
לאחר סיום הפז"ם על המתמחה להעלות למערכת מסמכים נדרשים (התקופה שהשלים חתומה בפנקס, דף אחרון חתום בפנקס). לאחר שיתקבלו המסמכים הנדרשים, תשלח המועצה המדעית את המלצתה לאישור תואר המומחה אל משרד הבריאות.
חשוב!
ניתן להגיש את הבקשה במקביל להגשת הדו"ח במדעי היסוד (אין צורך להמתין לאישורו).