בחינות סיום ההתמחות במקצועות העל נערכות אחת לשנה, במהלך חודשי דצמבר-ינואר.
בחינות הסיום, נחלקות לשני חלקים שייערכו בהפרש של יום ועד יומיים בין בחינה לבחינה. יום הבחינה הראשון הינו בחינת חלק א' (בכתב) ויום הבחינה השני הינו בחינת חלק ב' (בעל פה).
במועד הבחינה, יורשו כל מתמחים.ות לגשת לשני חלקי הבחינה ללא התנית מעבר חלק א' בכתב לצורך זכאות לגשת לחלק ב' בעל פה.
מתמחה שעבר חלק אחד של המבחן (בעל פה או בכתב) ונכשל בחלק אחר, יחזור על אותו חלק שנכשל בלבד, בתוך שנתיים מביצוע המבחן. בחלוף השנתיים על המתמחה לחזור על הבחינה כולה.
במהלך חודשים יוני-יולי מפורסמים המועדים המדויקים של הבחינות בלוח האירועים באתר המתמחים.
מועד בחינות שלב על במקצועות כירורגית ילדים, רפואה פיזיקלית ושיקום, גריאטריה, רפואה דחופה מבוגרים, רדיולוגיה אבחנתית ורפואה גרעינית
באישור ועדת בחינות עליונה ונשיאות המועצה המדעית במקצועות בהם מתקיימת בחינה במסלול בסיס ובמסלול על חלק הבחינה בכתב של מקצועות אלו (כירורגית ילדים, רפואה פיזיקלית ושיקום, גריאטריה, רפואה דחופה מבוגרים, רדיולוגיה אבחנתית ורפואה גרעינית), יתקיים בחודש יוני והחלק בעל פה יתקיים בחודש דצמבר של אותה שנה. למעט בבחינה בגריאטריה בה הבחינה תכלול 100 שאלות, החלק בכתב של מקצועות אלו תכלול 150 שאלות רב ברירה.
ההרשמה לשני חלקי הבחינה תתקיים במהלך חודש פברואר. מתמחים יורשו לגשת לשני חלקי הבחינה ללא התנית מעבר חלק א' בכתב לצורך זכאות לגשת לחלק ב' בעל פה. מתמחה שעבר חלק אחד של המבחן בעל פה או בכתב ונכשל בחלק אחר, יחזור על אותו חלק שנכשל בלבד תוך שנתיים מביצוע המבחן, בחלוף השנתיים על המתמחה לחזור על הבחינה כולה.