נושא 1: החתמת משתתף בניסוי קליני על נטילת דם או רקמה לצרכי מחקר עתידי – פרופ' איתן סקפה, יו"ר ועדת הלסינקי בבית החולים אסף הרופא, הציג את הנושא בפני חברי הלשכה לאתיקה: בטופס ההסכמה במחקרים שנערכים בבני אדם, בנוסף לחתימת המטופל על ההשתתפות במחקר, הוא נדרש לחתום על אישור נטילת דגימה למחקר עתידי עלום. הדבר לכאורה חוקי כי יהיה צורך באישור למחקר העתידי "ע"פ כל דין", אולם האם הדבר אתי? לדברי פרופ' סקפה החתימה על טפסי הסכמה מדעת צריכה להיות חופשייה מכל לחץ שהוא והחתימה על שימוש עתידי אינה כזו: החולה שמבקש להשתמש בתרופה שתציל אותו ותועיל לו יחתום גם על מחקר עתידי בלתי ידוע כיוון שהוא רוצה את התרופה ולכן ההתניה אינה במקומה. בנוסף, לא ניתן יהיה בהכרח לאתר מטופל שחתם על הסכמה לפני שנים רבות על מנת לבקש שוב את הסכמתו.
חברי הלשכה שיקפו בדיון הן את הרצון להגן על המטופל מפני התניה שפוגעת בהסכמה מדעת וברצון החופשי והן את החשיבות בקידום המדע והרפואה הדורש את אותן דגימות למחקרים נוספים לטובת האנושות כולה בשעה שלא נראה כי יש פגיעה ממשית במשתתף בניסוי. בסופו של דבר לא התקבלה הכרעה שתוביל להתערבות בנוסח הטפסים.
נושא 2: הרפורמה בבריאות הנפש והסוד הרפואי – בעקבות הרפורמה בבריאות הנפש שתיכנס לתוקף בתאריך 1.7.15 ותעביר בפועל את האחריות והמימון של טיפול בחולים פסיכיאטריים לקופות החולים, הביעו חלק מהפסיכיאטרים חברי הלשכה את החשש בנוגע לשמירת הסודיות הרפואית של חולים אלו – שכן לקופות החולים ולעובדיהן תהיה גישה מלאה לחומר הרפואי אודותיהם בשונה ממידע המתמקד רק באבחנה ותרופות ובניגוד למה שציפו לו מלכתחילה כאשר התחילו את הטיפול במרפאות. הדבר אף עלול להגיע עד כדי סיכון חייהם של חולים פסיכיאטרים בעלי רקע סוציו-אקונומי מסוים וכן לגרום להם קושי בנושא של רציפות הטיפול. יו"ר הלשכה כבר פנתה למנכ"ל משרד הבריאות בנושא הסודיות הרפואית בהקשר זה וקיבלה מענה משפטי מטעם הייעוץ המשפטי של המשרד. הוחלט כי החברים הפסיכיאטרים ינסחו מסמך המפרט את הבעיות אותן יש להמשיך ולהעלות בפני מקבלי ההחלטות.