במסגרת ישיבת הלשכה לאתיקה מיום 5.11.2013 דנו החברים בנושא העברת מידע על המלש"בים מקופ"ח לצה"ל. נציגי צה"ל הציגו בפני חברי הלשכה את חשיבות קבלת המידע הרפואי על החיילים המאפשר להם אבחון המצב הרפואי של החייל, המשכיות ורציפות בטיפול הרפואי, קביעת הפרופיל ובהתאם לכך שיבוץ לתפקיד מתאים. עד היום נשלחו שני שאלונים למילוי: האחד למלש"ב והשני לרופא המשפחה. מאחר ורבים מהמלש"בים לא היו מעבירים את השאלון לרופא המשפחה או שלא היו מדווחים את המצב לאשורו, נוצר חוסר מידע רפואי על המלש"ב וקרו מקרים של פגיעות או נשירה ולכן צה"ל רצה בשינוי לקבלת המידע בצורה ממוחשבת. מדובר בפרויקט חדש שבמסגרתו הצבא שואב באופן אוטומטי את המידע הרפואי על המלש"ב מקופות החולים.
חברי הלשכה התנגדו לאופן ההתנהלות של הפרויקט מאחר והמלש"בים לא מודעים לכך שהתיק הרפואי שלהם עובר אוטומטית לחיל הרפואה בצה"ל, הם קהל שבוי שפרטיותו נפגעת וקיים חשש ממשי שיימנעו מלדווח על מצבם הרפואי המלא לרופא ו/או מלקבל טיפול רפואי. כמו כן ציינו החברים שבני נוער שמגיעים לטיפול שואלים לגבי העברת המידע לצה"ל ועד היום נענו כי המידע חסוי אצל הרופא ונתון לשיקול דעתו - מה שמתברר בדיעבד כמידע מוטעה הפוגע ביחסי האמון של רופא-מטופל.
נושא נוסף שהועלה לדיון עסק בהשתתפותו של רופא מלווה לניסוי טלוויזיוני שנערך בערוץ 2 במסגרת תכניתו של אמנון לוי. הרופא הוצג בתכנית כמי שמהווה חלק מהתהליך, עורך בדיקות רפואיות שוטפות לצעיר שביקש להוכיח את תורת הפראנה באמצעות צום מוחלט של 8 ימים ובידיו "זכות הווטו" להפסיק את הניסוי בהתאם לתוצאות הבדיקות הרפואיות.
החברים דנו בשאלה האם מהווה התכנית ניסוי רפואי בבני אדם כהגדרתו המקובלת הכפופה למתן אישורים והגבלות. חלק מהחברים סברו כי התשובה לכך היא חיובית. כמו כן נערך דיון בהבדלים שבין ליווי רפואי מן הסוג הזה לבין נוכחותם של רופאים באירועי ספורט שונים או אירועים המיועדים להביא את המשתתפים בהם "לקצה גבול היכולת", לצורך מתן טיפול ככל שיידרש. חלק מהחברים ראו פגם אתי בהיותו של הרופא שותף לתכנון המהלך שתועד בתכנית וסברו כי טוב היה לו נמנע מכך ואולי אף גורם לכך שהתכנית כולה לא היתה יוצאת אל הפועל. חלק ביקשו לציין כי אין הבדל ממשי בין התכנית הזו לתכניות ריאליטי למיניהם, לגביהם כתבו חברי הלשכה קוד אתי.