פס"ד בנושא חובת "כונן העל" – בעקבות פסיקה בנושא זה, הועלתה הסוגיה לדיון. פרופ' רכס הציג את הנושא והזכיר כי קיים חוזר מנכ"ל משרד הבריאות אשר קובע כללים מסוימים בנוגע לחובות התורן / הכונן ולפיו למעשה מוטלת על כונן העל האחריות האולטימטיבית לנעשה במחלקה. אולם, היות שלא מדובר בהכרח במנהל המחלקה, הרי שלא ברור מהחוזר מה מידת האחריות הכוללת של כונן העל, שכן אין התייחסות לגבי חובותיו. על פי פסק הדין, על המערכת הרפואית להיות בנויה כך שהיא תיתן מענה אחר.
בדיון שנערך, העלו חברי הלשכה שתי נקודות; האחת, גבולות אחריות הרופא וכשירותו, כך למשל, רופא שמצהיר שאיננו כשיר, לא צריך למלא תפקיד שדורש ממנו אחריות. הנקודה השנייה והמרכזית הייתה כי "כונני העל" היא הדרך המקובלת המעשית לקבלת תוספת בשכר לרופא בכיר.
חיסון צוות רפואי – הנושא הועלה לדיון בלשכה לאתיקה, בעקבות חוזר מנכ"ל שהוציא משרד הבריאות בנושא היערכות לחורף 2012-2013, המדגיש את חובת החיסון של צוותי הרפואה בקהילה ובבתי החולים נוכח העובדה שהתחסנות נגד שפעת מקטינה תחלואה וסיבוכים ומונעת הדבקת המטופלים ומטפלים אחרים.
נערך דיון ובו חברי הלשכה טענו כי הטלת חובה על צוותי הרפואה להתחסן, הינה בגזירה שאיננה תקינה ואיננה מוסרית ולפיכך אין לקבלה, שכן על צוותי הרפואה להתחסן באופן וולונטרי. חברי הלשכה היו ערים לטיעונים האתיים לפיהם על הרופאים לשמש דוגמא אישית למטופליהם ולפיהם מוטלת חובה מוסרית של רופאים כלפי מטופליו, אולם ציינו, כי מנגד עומד ערך היסוד של האוטונומיה של הרופא.
פרופ' ארנון אפק, מנהל אגף מינהל רפואה במשרד הבריאות, הודה לחברי הלשכה על דיון פורה וציין כי מאחורי החוזר הנ"ל עומדים אנשי בריאות הציבור ומחלות זיהומיות, וציין כי החובה להתחסן המופיעה בו, מקורה מהפן הרפואי מקצועי וכן הפן האתי.