אישורי בריאות למועמדים לפקולטות לרפואה
פרופ' שלמה וינקר, יו"ר האיגוד לרפואת משפחה, תיאר את המצב הקיים, לפיו נדרשים רופאי המשפחה לחתום על אישורים רפואיים מסוגים שונים וביניהם טופס למועמד ללימודים במקצועות הבריאות. בטופס נדרש רופא המשפחה לחתום על העדר מחלות וכשירות להיות רופא, הגם שלא כל הנתונים נמצאים כלל בידיעתו. בנוסף עלתה השאלה האם באופן עקרוני צריך הרופא להיות שותף בסינון הסטודנטים והאם ראוי לדרוש מידע מסוג כזה ממועמדים ללימודי רפואה.
חלק מהחברים היו בדעה כי אין זה לגיטימי לבקש ממועמד ללימודים מידע רפואי אישי ומכאן שלא צריך לשתף פעולה בעניין הזה. אותם נתונים המונעים מרופא מוסמך להיות רופא טוב, הם לכאורה הנתונים שאמורים למנוע ממנו להתקבל מראש ללימודים. חברים אחרים טענו כי יש היגיון לדרוש מידע רפואי בהסכמת המועמד, לטובת הציבור ובהתאם לסמכות הרגולטורית של הפקולטה שתחליט על קריטריונים קבועים. בכל מקרה, הוסכם כי הטפסים בצורתם הנוכחית אינם ראויים ויש לשאוף לנוסח אחיד לכלל המוסדות.
רפואה מרחוק - תשובות אינטרנטיות
ד"ר בת עמי סדן, יו"ר החברה למערכות מידע, הציגה מצגת ובה דוגמאות לפניות שהגיעו לרופאים העונים באתרי אינטרנט שונים והתשובות שהתקבלו. חברי הלשכה ניתחו את התשובות והגיעו למסקנה שלמרות העובדה כי קצב התקדמות הטכנולוגיה מכתיב שימוש באינטראקציה מסוג חדש, ישנן בעיות רבות במסירת מידע המתבסס על אינפורמציה מינימלית, פעמים רבות אנונימית, היכולה להזיק לפונה ולחשוף את הרופא לאחריות משפטית שלא היה מודע לה.
החברים הסכימו כי יש להתמקד במסירת מידע כללי, חינוכי, תוך הפניה למפגש בלתי אמצעי עם רופא והימנעות מהמלצה על תרופות ספציפיות ומינונים. הכניסה לאבחנה וטיפול הנה מסוכנת וחוטאת למטופל. החברים הציעו כי הלשכה תוציא קוים מנחים כיצד צריך להתנהל בפורומים.