חב' "פייזר" מודיעה על הפסקת חלוקת דוגמאות מוצריה לרופאים - חברת פייזר החליטה שהחל מינואר 2012 היא מפסיקה לחלק דוגמאות ממוצריה לרופאים, כחלק מהתאמת מדיניותה למדיניות פייזר העולמית ובהתאם ל-EFPIA. כיום אין כל בעיה לתת לרופא כמה דוגמאות שרוצים בכדי שיחלק למטופליו. ההקפדה באה למנוע שידול מאחר והעסק נהיה פרוץ וללא הגבלה. מעבר לנושא של ניסיון להשפיע, יש גם את ה- good distribution practice (GDP). חב' פייזר החליטה כי זה מצב לא תקין ולכן החליטו לאמץ את התקנות האירופאיות. כמו כן החליטו שלא לאפשר חלוקה במקרים חריגים בגלל בעיות ביורוקרטיות, למרות שעל פי התקנות בחו"ל ניתן לחרוג במקרים מסוימים.
חברי הלשכה מקבלים את החלטת החברה ומבינים את יתרונותיה, אך מבקשים להציג גם מספר השגות: הם ציינו כי חלוקת התרופות היא בדרך כלל למטרה רפואית והגונה: בפן ההומאני הדוגמיות ניתנות לעתים למטופלים קשיי יום שאינם מסוגלים לרכוש בעצמם את התרופות או כדי לבדוק פעולה של תרופה על מטופל לפני שבוחרים בטיפול מסוים מבין כמה אפשרויות. לפיכך, ההחלטה של פייזר יכולה גם לפגוע. ישנם נושאים כבדים הרבה יותר בקשר שבין החברות לרופאים, שעליהם יש לשים מגבלות.
הצעת חוק לעידוד הנקה ושמירה על אופן הזנת תינוקות – מציג פרופ' שאול דולברג - יו"ר האיגוד הניאונטולוגי. חה"כ דנון עומד מאחורי הצעת חוק בנושא בכדי לקדם הנקת יילודים ולצמצם את השימוש בתחליפים. הצעת החוק גם באה למנוע קידום מכירות של התמ"ל בבתי החולים ולפיה אספקת התמ"ל לבתי החולים תיעשה בתשלום (כיום בחינם) ומיכלי האריזה של התמ"ל לא יישאו סממנים מזהים של יצרן הפורמולה. זאת ועוד, בית החולים לא יוכל להזין תינוק בתמ"ל, אלא אם כן אימו חתמה על טופס הסכמה. חברי הלשכה תמכו בהשגות של איגוד הניאונטולוגים ואיגוד רופאי הילדים:
המחקרים והניסיון בשטח מעידים על כך שהאישה מחליטה כבר הרבה לפני הלידה לגבי נושא ההנקה; ביצוע ההחלטה הוא פעמים רבות באמצע הלילה ובמצב תשישות לאחר הלידה ולכן אין זה ריאלי לדרוש חתימה על טופס; הקשיים בהנקה בהתחלה הם הגורמים להימנעות מהנקה, ולכן יש לתגבר את בתי החולים ביועצות הנקה ולא לדרוש חתימה על טופס; אישה שתיתן לתינוקה תמ"ל תרצה לדעת איזו חברה עומדת מאחורי המוצר; הכספים שמגיעים מחברות הפורמולה משמשים לחדרי הנקה וליועצות הנקה והם מתועלים למקומות הנכונים; ההדרכה לעידוד הנקה לא צריכה להיות רק בבתי החולים, אלא במשך כל ההיריון.
פתרונות אפשריים שהועלו בישיבה היו כי מספר חברות יספקו פורמולות לבתי החולים או ברוטציה.
מסמך השגות נשלח לחה"כ דנון וככל הנראה נוסח הצעת החוק ישונה.