הלשכה לאתיקה של האחיות - היכרות ודילמות משותפות – לישיבה הוזמנו: ד"ר וגנר נורית - יו"ר הלשכה לאתיקה של האחיות, דבורה גורן - מנהלת סיעוד של איכילוב, פרופ' מרים הירשפלד - מנהלת סיעוד במכללת יזרעאל, ד"ר אורלי תורן - ס' מנהלת מו"פ וסיעוד, אשר הציגו את השינויים שחלו במקצוע הסיעוד ובמעמד האחיות בשנים האחרונות -
האחיות נמצאות זמן רב עם החולים והרופא ניזון מהן, אחות מנוסה נותנת עצות טובות שלרופא כדאי להקשיב להן וכדומה. כמו כן, כיום האחיות מלומדות יותר ומבצעות תפקידים שמסורתית היו שייכים לרופא. על אף העלייה ברמה המקצועית של חלק מהן, האחיות מקבלות הוראות לביצוע מהרופא ולא "מנהלות את העניינים", האחריות הסופית בכל מקרה היא של הרופא בלבד.
כל החברים הדגישו את חשיבות שיתוף הפעולה בין המגזרים, שכן המטרה משותפת.
האחיות ביקשו לציין כי יש נושאים אתיים רבים משותפים לרופאים ולאחיות בהם ניתן בכל מקרה לקיים דיון משותף, גם אם לא מסכימים על הגדרת גבולות המקצוע. לאור כך, הוחלט על הקמת תת-ועדה מקרב הלשכה לאתיקה שתדון עם האחיות בנושאים בהם יש ממשק ונקודות חיבור לשני המגזרים, בניסיון להגיע להסכמות אתיות משותפות וכן לאמנה משותפת שתדון ביחסי הגומלין בין הרפואה והסיעוד.
ישיבות הוועדה המשותפת מתקיימות באופן סדיר בשנת 2011.
הקלטת רופאים במפגש רופא מטופל שנערך במסגרת הליך משפטי - הצטרפות הר"י כידיד ביהמ"ש – הנושא עלה לדיון בלשכה לאתיקה לאור פניה שהר"י קיבלה, להצטרף כידיד ביהמ"ש לדיון בערעור שהוגש על החלטת ביהמ"ש המחוזי, שאסר הקלטה של המפגש עם הרופא ללא הסכמתו. מבחינה משפטית, נבדק יכול להקליט שיחה עם רופא, אך זה לא ראוי. לשכת עו"ד כבר ביקשה להצטרף להליך בעמדת ידיד ביהמ"ש, והר"י החליטה גם היא להתייצב כידיד ביהמ"ש בעמדה הנגדית.
חברי הלשכה סברו כי ההקלטה פוגעת באמון ההדדי שבין רופא למטופל, אינה מאפשרת בחינה אמיתית של המצב הרפואי בשל הכנסת אלמנטים של הטלת ספק, לחץ והעדר ספונטניות ואינה משקפת את ההתרשמות מהתרחשות שאינה מילולית. לעומת זאת, חלק מהחברים הדגישו כי התנגדות מופגנת להקלטה תתפרש כאילו יש לרופאים מה להסתיר.