• כרטיס רופא והטבות
  • אתרי הר"י
  • צרו קשר
  • פעולות מהירות
  • עברית (HE)
  • למען הרופאות והרופאים ולטובת הרפואה

    מה תרצו למצוא?

    11.2009 - האם נדרש קוד אתי ברפואה הפרטית השונה מזה הקיים ברפואה הציבורית?, Dr. Facebook הרופא ברשתות החברתיות


    האם נדרש קוד אתי ברפואה הפרטית השונה מזה הקיים ברפואה הציבורית? הוצג על ידי פרופ' קפלן. רבים מרופאי ישראל עובדים הן ברפואה הציבורית והן ברפואה הפרטית. לאור ההבדלים הקיימים בין שתי מערכות הרפואה, נוצר מצב שבפועל רופאים עומדים מדי יום בפני דילמות לגבי חובותיהם המקצועיות. חבר הלשכה המשתייך לאיגוד הכירורגים הציע כי תהיה התייחסות אתית נפרדת להתנהלות הרופא במסגרת הרפואה הפרטית. הטענה הייתה כי הגם שכעיקרון חובת הרופא אינה תלויה במערכת שבה הוא פועלו הציבור יתקשה לקבל שתי מערכות שונות של מחויבויות הרופאים הרי שמעשית לא קיים שוויון ברפואה ולכן יש להתאים את הכללים למציאות.

     

    חברי הלשכה לאתיקה הסכימו כי לא ייתכן קיומו של קוד אתי נפרד ושונה עבור הרפואה הפרטית וקוד אתי נפרד עבור הרפואה הציבורית, וכי המחויבות הבסיסית של הרופא למטופלו ברפואה הפרטית וברפואה הציבורית הנה זהה.

     

    Dr. Facebook הרופא ברשתות החברתיות – מצגת פרופ' רכס. התפתחות אמצעי התקשורת שינתה באופן מהיר ודרמטי את מידת הזמינות של הרופאים והקטינה באופן ניכר את המרחק המקצועי בין הרופא והמטופל.  האם נדרשים כללים לשמירת המעמד של הרופא במציאות זו?

     

    חברי הלשכה הסכימו על כך שיש לכבד את הבחירות האישיות של הרופאים ולפיכך, אין אפשרות לאסור על רופא להיות חבר ברשת חברתית. עם זאת, יש מקום להזהיר את הרופא כי אם יבחר לעשות כן, הרי שמוטל עליו איסור לדון בתכנים רפואיים. עוד עליו להיזהר, מפני פגיעה אפשרית של התוכן המילולי הוויזואלי שהוא מעלה לרשת במעמדו ובמעמד הרפואה בכלל. נייר עמדה הנושא את הכותרת "ד"ר פייסבוק" פורסם בחודש דצמבר 2009.