• כרטיס רופא והטבות
  • אתרי הר"י
  • צרו קשר
  • פעולות מהירות
  • עברית (HE)
  • למען הרופאות והרופאים ולטובת הרפואה

    מה תרצו למצוא?

    29.5.2011: כנס תיירות מרפא


    ב-29.5.2011 ערכה הר"י בשיתוף עם המרכז לאתיקה במשכנות שאננים יום עיון רב משתתפים בנושא "תיירות מרפא - סוגיות אתיות, חברתיות וכלכליות". את הכנס פתח פרופ' אבינעם רכס, יו"ר הלשכה לאתיקה, שהגה ריכז והוביל את יום העיון כולו, ובהמשך נשאו דברי ברכה מנכ"ל משרד הבריאות, יו"ר הר"י, מנכ"ל משרד התיירות ומנהל המרכז לאתיקה. הדוברים עמדו על הסיבות להתפתחות תופעת תיירות המרפא, ועל הפוטנציאל הרב שיש למדינת ישראל בתחום זה כמו גם על הסכנות שהוא טומן בחובו.

     

    פרופ' ארנון אפק, שעמד בראש הוועדה לבחינת הנושא מטעם משרד הבריאות, הציג את ההמלצות שהמשרד מתעתד לפרסם. העמדה הכללית של הרגולטור היא כי יש לעודד את תיירות המרפא באופן שתושבי המדינה אינם נפגעים, ואף נהנים מפירותיה, ולשם כך יש לקבוע כללים והגבלות המסדירים את הפעילות.

     

    נציגי הדסה ושירותי בריאות כללית תמכו גם הם בקיום הפעילות, תוך שהם מדגישים את יתרונותיה ואת הצורך בשקיפות. מנגד, נשמעו קולות אחרים שעמדו על כך שבמצב החסר במשאבים רפואיים ובכוח אדם רפואי בו נתונה מדינת ישראל, אין המדינה יכולה להרשות לעצמה להקצות טיפולים רפואיים לאזרחי מדינות זרות שבהכרח יבואו, לטענתם, על חשבון המטופל הישראלי.

     

    לאורך הכנס כולו הושם דגש על הקשר שבין המאבק להצלת הרפואה הציבורית שמנהלת הר"י בימים אלו, לבין היבטים שונים שמעלה הסוגיה של תיירות מרפא.

     

    במסגרת הפאנל שנערך בחלקו השני של הכנס, בהשתתפות נציגי מוסדות רפואיים, ארגוני חולים והחברות המתמחות בשיווק תיירות המרפא, התייחסו המשתתפים על הבמה והקהל לשאלות ולדילמות שבהן יש להתלבט בנושא זה. פרופ' רכס סיכם ואמר כי כדי ליהנות ממקור הכנסה חשוב וממוניטין למערכת הבריאות הישראלית מחד, ומאידך לשמור על האינטרסים של המטופלים שלנו, יש למצוא את האיזונים המתאימים ואת הסדר החברתי הנכון ומטרת הכנס הייתה צעד ראשון להעלאת הנושא לדיון ציבורי מול כל השחקנים וקובעי המדיניות העוסקים בעניין במדינת ישראל.