יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן: "אנחנו נאבקים היום על הצלת מערכת הבריאות הציבורית; לא נעצור עד השגת צעדים משמעותיים לשיפור המערכת"
במסיבת עיתונאים שהתקיימה ביום ה-21.2.2011, הודיעה ההסתדרות הרפואית כי היא יוצאת למסע להצלת הרפואה הציבורית.
במסיבת עיתונאים שהתקיימה במשרדי הנהלת הר"י אמר יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, כי פניה של הר"י להידברות. "אנחנו מקווים שאחרי מו"מ ממושך ומייגע, אכן נקבל משהו שהחולים יוכלו ליהנות ממנו, אך אם האוצר לא יסכים לדרישות שלנו כל האמצעים כשרים, ולא נהסס להשתמש בכל האמצעים העומדים לרשותנו. לא מדובר על תיקון קטן כזה או אחר: מדובר על הצלת הרפואה הציבורית, וכדי להציל את הרפואה הציבורית כל האמצעים כשרים".
הצלת הרפואה הציבורית תכלול:
- דרישה לתוספת תקינת רופאים ותקינת מיטות, וכן לתוספת שכר שתמשוך רופאים לעבודה בפריפריה ובמקצועות במצוקה;
- הכנסת השב"ן – טיפולים המבוצעים במסגרת הביטוחים המשלימים – לבתי חולים ציבוריים, ובמיוחד לבתי חולים בפריפריה;
- העלאה של 50% בשכר העבודה לשעה של הרופאים, העומד כיום על 42 שקלים בלבד;
- שיפור בתנאי העבודה של מתמחים: הגדלת תגמול עבור תורנות שביעית ומעלה, תוספת מיוחדת לתורנות עשירית, הסדרת יום מנוחה שבועי, תגמול מיוחד למתמחים הורים, והסעה לתורנות ומתורנות.
- הפרשות פנסיוניות וסיוע לרופאים גמלאים שהכנסתם אינה מגיעה לשכר המינימום.
הרופאים מוכנים לחייב מומחים לבצע תורנויות, גיל פרישה גמיש בהסכמת שני הצדדים ויצירת מודל Full Timer במערכת הציבורית. מודל Full Timer משמעותו היא שהרופאים יוכלו להקדיש את כל עבודתם למערכת הציבורית. שלומר, גם להקדיש את זמנם למקום עבודתם העיקרי, וגם להשתכר בכבוד.
הרופאים מתנגדים להחתמת שעון נוכחות בבתי החולים, ומדגישים כי הטענה לפיה רופאים עוזבים את בתי החולים על מנת לעסוק ברפואה פרטית מעולם לא נבדקה, ומשרד הבריאות לא נקט עד היום עמדה בנושא. למצגת מסיבת העיתונאים