337. קבוצת חברי הר"י, שמספר חבריה לא יפחת מ-40, וכן קבוצת חברים שלא מן המניין בהר"י כמפורט בסעיפים 8-9 לתקנון, שמספר חבריה לא יפחת מ-40 רשאיות להתארגן במסגרת הר"י בארגון מיוחד לשם מטרה מסוימת, המתיישבת עם תקנות הר"י ומטרותיה ואינה סותרת אותן.
338. כל התאגדות של רופאים וכן התאגדות של חברי הר"י שלא מן המניין, המבקשת לקבל הכרה כארגון מיוחד בהר"י, תמלא אחר התנאים הבאים:
338.1 תפנה להר"י, בצירוף מסמך הצהרות או מטרות הארגון ותקנון אשר הוכן על-פי הקריטריונים המוזכרים בתקנות 360-337 להלן.
338.2 לאחר אישור התקנון על-ידי היועץ המשפטי של הר"י, יועברו בקשת הארגון ותקנונו לוועד המרכזי. הוועד המרכזי לא יכיר בארגון המיוחד, אלא אם שוכנע בחשיבות המטרות שלשמן הוקם הארגון, ובכך שהארגון ממלא אחר תקנון הר"י, ומטרותיו מתיישבות ואינן סותרות את תקנון הר"י ומטרותיה.
339. כל שינוי בתקנון הארגון המיוחד יקבל את אישור המחלקה המשפטית של הר"י. שינויים בדבר שם הארגון המיוחד ומטרותיו יקבלו את אישור הוועד המרכזי.
340. ארגון מיוחד הוא חלק בלתי נפרד מהר"י, מוקם מכוח תקנות 360-337 לתקנון הר"י ויונק את סמכויותיו מתקנות אלו. הארגון לא יהיה בעל אישיות משפטית נפרדת. הארגון יצרף לשמו את שם ההסתדרות הרפואית בישראל בכל פרסומיו הרשמיים.
341. ארגון מיוחד יפעל על-פי מתכונת של תקנות שאושרה מראש על-ידי הוועד המרכזי. כל נושא אשר לא יוסדר בתקנות הארגון יוסדר על-פי התקנון לדוגמה, המופיע בתוספת ו' לתקנון ועל-פי נהלים שיפורסמו על-ידי הר"י. כל נושא אשר לא יוסדר בתקנות הארגון או בתקנון לדוגמה או בנהלים, יוסדר על-פי תקנון הר"י או בהתאם להנחיות היועץ המשפטי לאיגודים בהר"י. לא ניתן לסטות מהתקנון, אלא באישור מזכירות הר"י.
342. כל תקנה מתקנון הארגון המיוחד ו/או פעולה של הארגון, שסותרת ו/או מתנגדת לתקנון הר"י, החלטותיה ומדיניותה ו/או אינה מתיישבת עמם - בטלה מעיקרה.
343. כל החלטה שתתקבל באסיפה כללית של ארגון מיוחד או במוסדותיו המנהלים והמבקרים, המתנגדת או סותרת או אינה מתיישבת עם מדיניות הר"י ו/או החלטות מוסדות הר"י המרכזיים - בטלה מעיקרה. התברר, כי התקבלה החלטה בניגוד למדיניות הר"י או החלטות הר"י, יודיע הארגון המיוחד על בטלותה באופן שבו הודיע על קבלתה. סירב הארגון המיוחד להודיע על בטלות ההחלטה, תודיע על כך הר"י בביטאונה ותורה לרופאים שלא לפעול על-פיה.
344. ארגון מיוחד ייתן אפשרות מלאה וסבירה לכל חבר מן המניין להשתתף בהליך הבחירות למוסדות הארגון, כמתחייב מתקנון הארגון ומתקנון הר"י.
345. ארגון מיוחד יפעל בכפוף לתקנות 360-337. הארגון רשאי לקבל לשורותיו בזכויות מלאות כל חבר הר"י מן המניין, המגלה עניין במטרותיו, וכמו כן גם מי שאינם רופאים, ובלבד שלאלה האחרונים לא תהיה הזכות להיבחר לתפקידים יו"ר, סגן יו"ר, מזכיר וגזבר הארגון.
346. הוועד המרכזי רשאי לשלול הכרה מארגון מיוחד, אם מתקיים אחד או יותר מהתנאים הבאים:
346.1 לא מילא הארגון המיוחד אחר חלק או כל התנאים הנקובים בתקנות 360-337.
346.2 שוכנע הוועד המרכזי בקיומן של סיבות שהיו מונעות, אילו היו ידועות קודם לכן, את אישור בקשתו של הארגון לקבל הכרה מהר"י.
346.3 שוכנע הוועד המרכזי כי הארגון המיוחד פעל כנגד הר"י, מטרותיה או החלטותיה.
346.4 מספר חברי הארגון המיוחד ירד אל מתחת ל-35 חברים.
346.5 שוכנע הוועד המרכזי כי לא התקיימה פעילות לקידום מטרותיו של הארגון המיוחד ו/או פעילות ארגונית כלשהי במשך שנתיים מיום שאושרה הקמת הארגון המיוחד בהר"י.
346.6 שוכנע הוועד המרכזי כי נפסקה פעילות לקידום מטרותיו של הארגון המיוחד ו/או פעילות ארגונית כלשהי במשך שנתיים ברציפות.
347. לא ישלול הוועד המרכזי הכרה מארגון ולא ימנע הכרה כאמור, אלא אם ניתנה למייסדים או לנציגי הארגון הזדמנות נאותה להשמיע את טענותיהם בפניו. על החלטת הוועד המרכזי לשלול הכרה או למנוע הכרה או לפזר את הוועד, הכול לפי העניין, רשאים נציגי הארגון או המייסדים להגיש, בתוך 60 יום, ערעור לבית הדין של הר"י, והחלטתו של בית הדין בעניין תהא סופית.
348. ארגון שנשללה ההכרה בו רשאי להגיש בקשה מחודשת להכרה, ובלבד שיוכיח כי מילא אחר תקנות אלו.
349. הוועד המרכזי רשאי לפזר את ועד הארגון אשר סירב לפעול בהתאם לתקנות 360-337 ולמנות ועדה קרואה, אשר תהיה סוברנית לפעול עד לבחירות חדשות למוסדות הארגון, שמועדן ייקבע על-ידי הוועד המרכזי, ובלבד שייקבעו בתוך 60 יום ממועד פיזור הוועד. לעניין סעיף זה, יראו ארגון מיוחד אשר לא כינס אסיפה כללית מדי שנה ו/או לא עמד בתקנונו בכל הקשור לבחירות בארגון המיוחד - כארגון מיוחד אשר סירב לפעול בהתאם לתקנות הנ"ל.
350. הארגון רשאי להטיל על חבריו מסים, אשר אושרו על-ידי הוועד המרכזי.
351. בכל ארגון תקום ועדת ביקורת, אשר תפעל לפי קווי הפעולה המונחים על-ידי מבקר הפנים של הר"י ועל-ידי הלשכה לאתיקה.
352. עניינים מנהליים-משפטיים, כגון העסקת עובדים חדשים ופיטורים, וכמו כן פעולות משפטיות, כגון כריתת חוזים ונושאים אחרים אשר ייקבעו מעת לעת על-ידי היועץ המשפטי של הר"י, ייעשו באמצעות הר"י ובאישור המחלקה המשפטית של הר"י.
353. עניינים כלכליים שהם באחריות הר"י, על-פי קביעת רואה-חשבון של הר"י, ייעשו על-פי הנחיית הר"י, אלא אם כן מעסיק הארגון המיוחד רואה-חשבון ו/או מבקר פנים באופן עצמאי ובאישור רואה-חשבון של הר"י.
354. נושאי משרה בארגון מיוחד חבים בחובת זהירות ובחובת אמונים כלפי הארגון המיוחד וכלפי הר"י.
355. ארגון מיוחד יהיה חייב בדיווח להר"י על קיום בחירות וכניסת ממלאי תפקידים.
356. הבחירות בארגון מיוחד יתנהלו על-פי הנהלים הקבועים בתוספת ו' לתקנון. פרוטוקול הבחירות יועבר להר"י לא יאוחר מ-30 יום לאחר מועד קיומן.
357. הר"י תעניק שירותים לארגונים המיוחדים על-פי קריטריונים ועל-פי סל שירותים, שייקבעו מעת לעת על-ידי מזכירות הר"י.
358. התאגדות קיימת, אשר מבקשת הכרה כארגון מיוחד, תפנה להר"י בצירוף תקנון בלבד. אם היא רשומה כעמותה, תבטל את מעמדה כעמותה אצל רשם העמותות כתנאי לקבלתה כארגון מיוחד בהר"י, אלא אם כן התקיימו התנאים המצטברים הבאים:
358.1 מעמד זה אינו פוגע בהר"י;
358.2 הוכח כי קיומה כאישיות משפטית נפרדת לתקופה קצובה הכרחי. התקופה תיקבע על-ידי הוועד המרכזי ולא תעלה על שנה.
358.3 נתקבל אישור מהוועד המרכזי.
359. ארגון מיוחד של הר"י רשאי להצטרף לכל ארגון מקצועי בינלאומי.
360. תלונה על נושא משרה בארגון מיוחד תוגש לוועדת ביקורת של הארגון המיוחד או ללשכה לאתיקה של הר"י או לבית הדין של הר"י, הכול לפי העניין, על-פי סדרי הדין ונוהלי הלשכה לאתיקה ובית הדין, המפורטים בתוספת ד' לתקנון.