בית המשפט המחוזי בירושלים דחה ב-6 בנובמבר 2005 את בקשת כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) לאשר את הצעת המכירה של בית החולים "ביקור חולים" לקבוצת משקיעים שהציעה בעבורו סך של 20 מיליון דולר. לטענת בית המשפט, הסדר המכירה אינו מאוזן, אינו מגן על זכויות הרופאים והעובדים, אינו מבטיח את המשך הפעלתו של בית החולים ואין בו ביטוי לבעיה הכאובה של גמלאי בית החולים.
כב' השופט יוסף שפירא קיבל את עמדת ההסתדרות הרפואית בישראל (הר"י) וארגון רופאי המדינה (אר"מ), באמצעות נציגיהם, עו"ד אבי שרף ועו"ד אורנה לין, לפיה הסדר המכירה אינו מאוזן, אינו מגן על זכויות הרופאים והעובדים, אינו מבטיח את המשך הפעלתו של בית החולים ואין בו ביטוי לבעיה הכאובה של גמלאי בית החולים.
בית המשפט אף שמע את עמדת ועדת הכספים, כפי שביקש למסור אותה יו"ר הוועדה, ח"כ ליצמן, על-פיה אין לתת יד למכירה ללא סיכום עם הגמלאים על זכויותיהם וללא הסכמה להפעלת בית החולים לפחות למשך 20 שנה.
בית המשפט הורה לכונס ולמציעים להיכנס למו"מ עם נציגי הרופאים והעובדים, כדי לשפר את הצעת המכירה ולפתור את הבעיות הללו, וכן קבע כי הוא מצפה לפתרון בעיית התשלום לגמלאים, אם כחלק מההצעה או אם כהיערכות המדינה לשאת בתשלומים מתוך כספי המכירה.
השופט קבע תאריך לדיון נוסף, ביום 8.12.05.
בהסתדרות הרפואית ובארגון רופאי המדינה יש דאגה רבה לעתיד בית החולים "ביקור-חולים" והעובדים בו, לאור תנאי העסקה שהוצגו על-ידי הכנ"ר, בבקשתו לאישור המכירה בבית המשפט.
1. אין כל התייחסות ומחויבות לחובות עבר של קרנות ופנסיה לגמלאים ולעובדים.
2. התחייבות הרוכשים להפעלת בית החולים למעשה מוגבלת ל-5 שנים, כי האופציה להמשך הפעלתו ל-13 שנים נוספות מותנית ב"כדאיות כלכלית". אין בהצעה מנגנונים שימנעו מהלך של "ייבוש" בית החולים, שיוביל לסגירתו והפיכתו לנדל"ן מניב.
3. לא נערך כל מו"מ עם הרופאים והעובדים של בית החולים, לא הוסדרו זכויותיהם, אין כל התחייבות כלפיהם, ואף מצוין בבקשה כי קבוצת הרוכשים "לא גילתה עניין" בקידום המו"מ עמם, עד אישור הצעתם בבית המשפט.
פרופ' אלישע ברטוב, יו"ר ארגון רופאי המדינה, מסר כי "ללא התחייבות לתקופת הפעלה מינימלית של בית החולים "ביקור חולים", שלא תפחת מ-20 שנה, וללא והבטחת זכויות הגמלאים והעובדים במסגרת המכירה, חורצים את עתיד בית החולים ו-700 עובדיו ורופאיו לכליה!".