יו"ר ועדת הכספים קרא היום להתנות את המכירה בהחזרת החובות לגמלאים ובהארכת ההסכם ל-20 שנה. נציגי הרופאים: "להצעת כונס הנכסים למכירת 'ביקור חולים' יש ריח של נדל"ן".
בהסתדרות הרפואית ובארגון רופאי המדינה יש דאגה רבה לעתיד בית החולים "ביקור-חולים" והעובדים בו, לאור תנאי העסקה שהוצגו על-ידי הכנ"ר, בבקשתו לאישור המכירה בבית המשפט.
שלוש עובדות זועקות מתוך הבקשה:
1. אין כל התייחסות ומחויבות לחובות עבר של קרנות ופנסיה לגמלאים ולעובדים.
2. התחייבות הרוכשים להפעלת בית החולים למעשה מוגבלת ל-5 שנים, כי האופציה להמשך הפעלתו ל-13 שנים נוספות מותנית ב"כדאיות כלכלית". לא שולבו בהצעה כל מנגנונים שימנעו מהלך של "ייבוש" בית החולים, שיוביל לסגירתו והפיכתו לנדל"ן מניב.
3. לא נערך כל מו"מ עם הרופאים והעובדים של בית החולים, לא הוסדרו זכויותיהם, אין כל התחייבות כלפיהם, ואף מצוין בבקשה כי קבוצת הרוכשים "לא גילתה עניין" בקידום המו"מ עמם, עד אישור הצעתם בבית המשפט.
בישיבה סגורה שקיימה היום ועדת הכספים בנושא, אמר יו"ר הוועדה, ח"כ ליצמן, כי אין לתת יד למכירה ללא סיכום עם הפנסיונרים על זכויותיהם וללא הסכמה להפעלת בית החולים לפחות למשך 20 שנה. הוא אף ביקש שדברים אלו יימסרו בישיבת בית המשפט שתדון בבקשה, ביום א' הקרוב.
בכוונת ח"כ ליצמן לקיים בדחיפות ישיבה בנושא עם שרי האוצר והבריאות.
לדברי פרופ' אלישע ברטוב, יו"ר ארגון רופאי המדינה: התנערות הרוכשים מניהול מו"מ עם העובדים מעלה חשש לכוונות אחרות לרכישה, מלבד הפעלת בית החולים. הסכם הרכישה המצורף לבקשת הכנ"ר, רובו ככולו, עוסק אכן בדקדקנות בנושאים נדל"ניים, בסוגיות זכויות הקרקע ובהיבטי קניין אחרים, ורק מיעוטו בנושאים הקשורים להפעלת המקום כבית חולים. יש חשיבות רבה במציאת פתרון ל"ביקור חולים", אך פתרון מכירה הולם וראוי להמשך הפעלתו.
פרופ' ברטוב מוסיף, כי "ללא התחייבות לתקופת הפעלה מינימלית של בית החולים "ביקור חולים", שלא תפחת מ-20 שנה, וללא והבטחת זכויות הגמלאים והעובדים במסגרת המכירה, חורצים את עתיד בית החולים ו-700 עובדיו ורופאיו לכליה!".
מתוך הודעת הר"י לעיתונות, נובמבר 2005