נציגי הר"י השתתפו בדיון שהתקיים ביום 20 ביוני 2006 בוועדת הכספים של הכנסת בראשות יו"ר הזמני, חה"כ יעקב ליצמן, ובהשתתפות חה"כ חיים אורון, חה"כ רובי ריבלין, חה"כ אבישי ברוורמן וחה"כ שלי יחימוביץ.
חה"כ ליצמן פתח את הישיבה והודיע כי בעקבות כינונה של הכנסת החדשה הוא מעוניין להעלות מחדש את הבעייתיות במצבו של בית החולים "ביקור חולים" בתקווה שהקדנציה הנוכחית תוביל לפתרון של בעיית התשלומים לגימלאים אשר לא קיבלו מזה 4 חודשים פנסיה. חה"כ ליצמן הביע את הסתייגותו מצורת התנהלות התיק בבית המשפט ומהעובדה כי השופט שפירא עדיין לא פסק בעניין.
כונס הנכסים הרשמי, עו"ד שלמה שחר פתח בעדכון בעניין מצב ביקור חולים וגרס כי בית החולים אינו מתנהל במצב אופטימלי כתוצאה מחוסר ודאות לגבי עתידו. עו"ד שחר הוסיף כי לעניין המכירה יש רצון מצד המציעים להעלות הצעות מחודשות, כמו-כן, נשקלת אפשרות של ניהול בית החולים. רק לאחר הסכמת האוצר לאחת האפשרויות מוכן הכנ"ר לשבת ולדון עם קבוצות העובדים.
עו"ד שחר ציין כי קיימת בעייתיות בעניין התשלום לגמלאים כיוון שלא רק שהאוצר מעביר רק כ- 64% מהסכום המגיע להם, אלא שכעת פנה האוצר לכנ"ר בדרישה כי תשלומים אלו ייחשבו כהוצאות פירוק, משמע כי התשלומים יוכרו כהלוואה בלבד אשר יש להחזירה בעת ביצוע המכירה.
חה"כ חיים אורון קרא לוועדה שיבקשו ממשרד האוצר לבצע ניתוק בין נושא הפנסיות לנושא המכירה מתוך הנחה כי ברור שאף קונה לא ייקח על עצמו את נושא הפנסיה.
חה"כ רובי ריבלין מסכים עם חה"כ אורון וטוען כי בית החולים "ביקור חולים" הינו אחד מאבני היסוד של מדינת ישראל ולכן המדינה צריכה לקחת תחת אחריותה את נושא הפנסיות.
חה"כ אבישי ברוורמן טען כי חייבים לזמן את שר האוצר שיתחייב לשלם לפנסיונרים ולעובדים את המגיע להם.
כמובן שהר"י מברכת על קידום פיתרון לבעיית הגימלאים, אך כל זאת תוך שמירת זכויות הרופאים ושיתוף מלא בכל הליכי המכירה.
חה"כ ליצמן זימן את שרי האוצר והבריאות לישיבה הבאה כדי שימצאו פיתרון לבעיית הגמלאים וכן לסוגייה הרחבה יותר - האם יש קיום כלכלי לבית החולים בעתיד או לא. טרם נקבע תאריך.