הר"י ואר"מ הגישו כנגד הנהלת בית החולים "ביקור חולים", בקשה לצו מניעה כנגד מכתבי הפיטורים שנועדו לרופאי "ביקור חולים". במסגרת הבקשה ביהמ"ש התבקש ליתן סעדים דחופים כדלקמן:
א. להצהיר שמכתבי הפיטורים של הרופאים בבית החולים בטלים.
ב. להצהיר שלא ניתן להודיע לרופאים על מועד פיטוריהם בטרם ייחתם הסכם קיבוצי בין ההסתדרות הרפואית בישראל לבין הרוכש.
ג. לחלופין: להצהיר שבניגוד לאמור במכתבי הפיטורים, פיטורי הרופאים בבית החולים ייכנסו לתוקפם רק בתום תקופת הודעה מוקדמת כחוק, שתימנה ממועד השלמת העסקה עם הרוכש, ובכלל זה חתימה על הסכם קיבוצי בין ההסתדרות הרפואית בישראל לבין הרוכש.
הבקשה הוגשה בעקבות דרישת הנהלת בית החולים מהרופאים לחתום על מכתבי פיטורים וכתבי ויתור וזאת ללא ידיעת הר"י ואר"מ.
גם לאחר פניותיהם של ד"ר יורם בלשר, יו"ר הר"י, ופרופ' אלישע ברטוב, יו"ר אר"מ, אשר דרשו להמציא לידיהם ולאישורם כל מסמך שבכוונת בית החולים להחתים את הרופאים, וזאת טרם מעמד החתימה, לא התקבלה כל תגובה.
בעקבות זאת, פנו הר"י ואר"מ לכל רופאי ביקור חולים בהודעה כי לא יחתמו על שום מסמך שלא עבר את בדיקת הארגונים.
בבקשה פירטו הר"י ואר"מ כי התנהלותם זו של הכנ"ר ושל מר בר ציון עומדת בניגוד מוחלט להחלטת בית המשפט הנכבד מיום 29.8.2007 אשר אישר את עסקת המכר עם הרוכש, מר גאידמאק, רק לאחר שייחתם הסכם קיבוצי עם הרופאים והעובדים.
לא זו בלבד, אלא שהתנהלות זו זורעת חששות ובלבול בקרב הרופאים, היודעים שבימים אלו הצדדים מצויים בהליכי משא ומתן, ובנוסף מחבלת במאמציהם הכנים של הר"י ושל ב"כ הרוכש לנהל משא ומתן יעיל לצורך חתימת הסכם קיבוצי. נכון למועד זה, אין עדיין מועד סופי לחתימת הסכם קיבוצי בין הר"י לבין הרוכש, הרופאים עדיין אינם יודעים מהם הזכויות ותנאי העבודה שיקבלו על פי ההסכם הקיבוצי העתידי, ומשכך בודאי שלא ניתן לקבוע כעת מתי ייכנסו פיטוריהם של הרופאים לתוקפם.
עוד טענו הר"י ואר"מ כי התנהלות הכנ"ר מנוגדת לחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, התשס"א-2001.
השופט ביקש את תגובות כל הצדדים עד ליום 14.10.07.