- פתיחת מרפאת גנטיקה מניעתית, ד"ר יוסי ולפיש הציג פרסום בו נתקל כרופא משפחה בדבר פתיחה של מרפאה לגנטיקה מניעתית בה מציעים שירות פרטי למטופלים לאבחון הסיכוי לחלות במחלות סרטן ולב. השאלה המרכזית שעומדת בפנינו, מדוע לעודד מטופלים לבדיקות שלא לצורך? מה המשמעות של גילוי מחלה גנטית? חלק מחבר הלשכה סברו שיש מקום להזמין את מנהלת המרפאה בכדי לשמוע ולקבל מידע על הנעשה במרפאה.
- שימוש במצלמות בחדרי ניתוח - ד"ר דני רוזין מציג סוגיה של הצבת מצלמות בחדרי ניתוח במקום עבודתו. המצלמות מנטרות את כל האירועים המתנהלים בחדר הניתוח. לדבריו יש לכך השלכות אתיות ויש מקום להגדיר את הגבולות. פרטיות וסודיות זה עדיין אוטונומיה שאסור לוותר עליה. האם אנו מוכנים בגלל הציבוריות לוותר על האתיקה של הרופא בבחירת סביבת העבודה שלו? חברי הלשכה טענו כי יש כאן פגיעה בפרטיות, יש מקום לאזן בין פגיעה בזכויות המטופל לבין התועלת שיש מהצבת המצלמות.
- האם מוצדק לקיים "מרכזי מצוינות" כירורגים בבי"ח קהילתיים / קטנים/ גדולים ? בימים אלו הכירורגים עובדים על מיזם של מרכזי מצוינות אשר מקימים מרפאות ייחודיות בתחומים שונים, האם יש בכך משהו לא אתי? יש מגבלה או בעיה?
חברי הלשכה סברו כי בעקבות הקמת מרכזים אלו, תהיה פגיעה ברפואה באזורי הפריפריה ויש מקום להשאיר את הרפואה בפיזור מקסימלי כפי שהיא היום, ואף יותר.