ד"ר קרני, יו"ר הלשכה לאתיקה בהר"י, דיברה על הקשר רופא-מטופל ב-2030. לדעתה, הנושאים שעלולים להשפיע הכי הרבה על הקשר הזה בעתיד הם: טלה-רפואה, שינויים בסודיות ופרטיות ועריכת הגנום האנושי.
יש שמנבאים כי הקשר האנושי והאמפתי בין רופא ומטופל יגיע לסיומו בעקבות הטכנולוגיה ואין ספק שצריך לקבוע כללים, כגון אלה שמתייחסים לאוטונומיה של הרופא ושל המטופל, אחריות הרופא, סודיות וכד'. לעיתים אין לרופא הבודד הידע הטכנולוגי על מנת לשמור על המידע בצורה מאובטחת כנדרש. על פי רוב, הרופאים הצעירים מתמודדים טוב יותר עם החידושים האלה.
באשר לגנום האנושי, אנו מתקדמים בקצב מסחרר, ולפעמים הטכנולוגיה רצה מהר יותר מאשר האתיקה בתחום. מדענים בבריטניה כבר אישרו יצירת עוברים ששונו גנטית לצורכי מחקר; בסין יש מדען הטוען שיצר תאומות בדרך זו, אם כי טענותיו לא הוכחו. בכל מקרה, יש יתרונות וחסרונות רבים במהלך - מצד אחד מניעת מחלות ומומים גנטיים ומצד שני החשש ליצירת "גזע עליון" של בני אדם מושלמים, או שימוש לא זהיר בטכנולוגיה, שיביא לטעויות בתכנון או בביצוע וליצירת מחלות חדשות או פגיעה בעוברים המהונדסים גנטית. הרופאים צריכים להיות מעורבים בחידושים האלה ולשמש שומרי סף מבחינה מקצועית ואתית, וכן לא להיענות לכל בקשה מציבור המטופלים, במידה שהיא לאתיקה הרפואית.