בין הנושאים שהוצגו בכנס היו: אתיקה רפואית, אונסק"ו, פורטוגל ובינה מלאכותית והסכם 2020.
- פרופסור אמנון כרמי הציג את תכנית הכנס לביו-אתיקה ומשפט רפואי.
- הקתדרה של אונסק"ו תתארח במאי 2020 בפורטוגל. הכנס האחרון, שהתקיים בירושלים, משך אליו מעל ל-1,000 אנשי מקצוע, ביניהם משלחת גדולה מישראל בראשות פרופ' יורם בלשר. הכנס ה-14 בפורטוגל מתוכנן להיות משמעותי ביותר.
- אונסק"ו מינתה את פרופ' בלשר לעמוד בראש הוועדה המארגנת של הכנס, ראשי האיגודים של הר"י יקחו חלק בעידוד וקידום החינוך לאתיקה ולמעמד הבינלאומי של הרפואה בישראל.
- בפורום הוצגה בהרחבה פעילות מדינת ישראל עם הפליטים הסורים, שהגיעו לגבול בישראל ממלחמת האזרחים במדינתם. זו דוגמה חיה לחשיבות האתיקה הרפואית ומסירות הרופאים בישראל.
- נושא נוסף שהוצג בהרחבה בפורום היה השפעת ההתפתחות הטכנולוגית בתחום הבינה המלאכותית על תחום הרדיולוגיה. פרופ' אלי קונן, מנהל הרדיולוגיה בתל השומר, ציין כי הבינה המלאכותית בתחום הרדיולוגיה פותחת הזדמנויות לטיפולים יוצאי דופן תוך קיצור זמן התהליכים לטובת המטופל. לדבריו, בעזרת הבינה המלאכותית הצליחו להוריד את רמת הקרינה בצילום ב-96% וזהו הישג גדול ובבשורה חשובה למטופלים.
- פרופ' ציון חגי, יו"ר ההסתדרות הרפואית, עדכן את חברי הפורום בהכנות לקראת מו"מ 2020 ובנושאים המרכזיים בהם יש לפעול על מנת לחזק את מעמדו של הרופא בישראל, תוך מאמץ לשיפור הטיפול ואיכות הטיפול הרפואי ככל שניתן.