ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת בראשות ח"כ חיים כץ (ליכוד), אישרה ביום 18.7 לקריאה שנייה ושלישית הצעת החוק, אותה יזמה ההסתדרות הרפואית כדי להפחית את האלימות נגד רופאים בישראל, הובלה על-ידי ח"כ אלכס מילר. עוד הצטרפו להצעה חברי הכנסת אנסטסיה מיכאלי ודוד רותם.
לפי החוק החדש, אדם אשר פגע במכוון פגיעה פיזית או מילולית ברופא, אחות, או עובד צוות רפואי, או שפגע במכוון ברכוש בית החולים או המרפאה, יוזהר כי לא יורשה להכנס שוב לאותו מוסד רפואי באם התנהגותו תשנה בעתיד. במידה שהאזהרה לא הועילה, ואותו אדם תקף שוב באותו בית חולים או מרפאה תוך שנה, מנהל בית החולים או המרפאה יהיו רשאים למנוע ממנו את הכניסה למקום לפרקי זמן של 3 חודשים (במקרה שמדובר היה בפגיעה מילולית או השחתת רכוש) או 6 חודשים (במקרה של פגיעה פיזית). בכל מקרה לא תישלל זכותו של אדם להיכנס למוסד רפואי לצורך קבלת טיפול רפואי שנדרש לו. החוק שואב השראה מחוק דומה שאומץ באנגליה לפני מספר שנים.
לפי נתוני משרד הבריאות, בשנים האחרונות אירעו אלפי מקרי תקיפה במערכת הבריאות. בשנת 2010 אירעו 42% מהתקיפות בחדרי המיון ובמחלקות הפנימיות בבתי החולים. ברוב המקרים מדובר במטופל, במלווה או בבן משפחה התוקף את הצוות הרפואי באופן מילולי או פיזי או שמשחית רכוש.
יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ, בירך על אישור החוק ואמר: "זהו הישג ראשון במערכה נגד אלימות בבתי החולים ובמוסדות רפואיים. נמשיך ונילחם בתופעה המכוערת ולא ניתן לאיים על אלה שמלאכתם קודש".
פעילות הר"י בנוגע לחוק זה