• כרטיס רופא והטבות
  • אתרי הר"י
  • צרו קשר
  • פעולות מהירות
  • עברית (HE)
  • למען הרופאות והרופאים ולטובת הרפואה

    מה תרצו למצוא?

    צריכת בשר מעובד והתפתחות מחלות ממאירות

    ‫לאור הפרסום באוקטובר 2015 של הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן (IARC) של ארגון הבריאות העולמי (WHO) 
    בנושא צריכת בשר מעובד לסוגיו והקשר לסרטן המעי הגס (1), מביא בזאת איגוד רופאי בריאות הציבור של 
    ההסתדרות הרפואית בישראל את המלצתו בעניין למקבלי ההחלטות ולציבור כולו. המלצת ארגון
    רופאי בריאות הציבור היא כי תזונה נבונה ודיאטה מאוזנת חשובות וחיוניות לבריאות.‏ כמסרטנים שמוגדרים ‏2015, בשר מעובד התווסף לרשימת החומרים מאוקטובר על פי הודעת הסוכנות
    ודאיים בבני אדם (קבוצה 1), יחד עם גורמים כמו עישון, אלכוהול וקרינת השמש. בנוסף, בשר אדום התווסף
    ‫לרשימת הגורמים החשודים כמסרטנים סבירים באדם (קבוצה 2A). שלושה ימים לאחר עדכון רשימת החומרים 
    המסרטנים של IARC יצא ארגון הבריאות העולמי בהבהרה לציבור (2). בהודעת ההבהרה נאמר כי אין בפרסום 
    העדכון משום המלצה להפסיק לצרוך בשר מעובד על סוגיו, וכי על מנת להפחית את הסיכון להתפתחות סרטן המעי 
    הגס, מומלץ לצרוך מיני בשרים מעובדים ומשומרים באופן מתון. בעקבות הודעות אלה נשטפה התקשורת המקומית 
    והבינלאומית בגל פרסומים בגנות
    אכילת בשר בכלל ובשר מעובד בפרט.‏

     

    מהדורת 2015