ערוך על-ידי החברה לתזונה קלינית
בעיות של תזונה בלתי מספקת מאוד שכיחות במאושפזים עקב הצרכים המטבוליים המרובים שלהם מחד וצריכה נמוכה יותר של מזון מאידך. גרעון מטבולי הוא התוצאה של מצב זה. הרצון לסייע במהירות ולהיטיב עם החולה בזמן הקצר ביותר יכול להיות חרב פיפיות שתביא להופעת תסמונת חידוש ההזנה, תסמונת זו שהרקע שלה נובע מירידה ברמות הזרחן עקב העמסה של פחמימות - גורמת להפרעות חריפות במאזן המלחים שמביאות לפגיעה ברקמות השונות, דוגמת שריר, מוח, דם וכליות והן עשויות לגרום להפרעות בקצב הלב ולמוות פתאומי.
התסמונת תוארה לראשונה באסירים ובשבויים ששוחררו לאחר מלחמת העולם השנייה בגרמניה וביפן. בתיאורים הראשונים סיבת המוות הפתאומית של אותם אסירים לא היתה מוסברת ורק כעבור כמה שנים, עם הבנת חשיבות מאזן הזרחן, הובנה התסמונת ומשמעותה.
נייר עמדה זה פורסם כדי להבהיר את המשמעות הקלינית של התסמונת ואת צורכי הטיפול בה. הגברת המודעות לתסמונת ההזנה מחדש - תביא להגברת המודעות של מצב החולה המאושפז במסגרת בית החולים ושל הצורך במעקב וטיפול מתמיד בשל מצבו התזונתי.