נציגי ההסתדרות הרפואית שבו ביום ב' 11.4.11 לשולחן הדיונים מתוך כוונה להמשיך לפעול להצלת מערכת הבריאות בישראל. הישיבה התקיימה לאחר שהתקבל מכתב הבהרות על-ידי משרד האוצר ביחס להמשך ההליך. הדיון התמקד בנושא המתמחים.
לאחר הישיבה, ניסה משרד האוצר להציג כאילו הר"י אינה דואגת למתמחים ומה שעומד בראש מעיניה זו העלאת השכר לבכירים. מדובר בעיוות של המציאות בה נציגי הר"י שבו והעלו את דרישותיהם בכל הנוגע לעבודת המתמחים והתמקדו בכך שיש לדאוג לאיכות חיי המתמחים תוך שיקלו על עומס העבודה והתורנויות שלהם.
הממונה על השכר במשרד האוצר והמעסיקים הראו נכונות להתקדם, כיוון שהבינו שהדרך לפתור את מצוקת המתמחים הינה בתוספת תקנים. אגף התקציבים במשרד האוצר עשה כל שביכולתו לטרפד את הצלחת המשא ומתן, בכך שהבהיר שתקינה איננה על שולחן הדיונים.
יש לעדכן ולומר כי משרד האוצר שכר את שירותיו של משרד יחסי ציבור מוביל בכדי להתמודד עם המאבק של הר"י, תוך שהוא מכפיש את שמם של הרופאים ומסלף את דברינו בתקשורת, במקום להתרכז בקידום המשא ומתן ובמתן פתרונות ריאליים למצוקת המערכת.
בעקבות הדיון יצאו נציגי הר"י מן הישיבה באופטימיות זהירה.
ביום ג' 12.4.11 התקיימה ישיבה נוספת בה נדון נושא הפריפריה. בתחילת הישיבה דיברו נציגות ארגוני החולים - אראלה גולן מתנועת אומ"ץ ועדינה מרקס מהאגודה לזכויות החולה אודות המחסור בתקני רופאים והעומס הרב המוטל עליהם. בהמשך הישיבה דנו בנושא הפריפריה, אולם הישיבה הייתה פחות ממוקדת ביחס ליום קודם, וניכר היה כי הפערים בין הר"י והמעסיקים עדיין גדולים. יחד עם זאת, ניתן לומר כי ה"חלון" שנפתח טרם נסגר מבחינת ענייניות הדיון.