כללים אלה, שנוסחו בהר"י, עוסקים בשיתוף פעולה בין חברות מסחריות ורופאים, וגובשו על סמך ניסיון של גופים המקבילים להר"י (כגון ההסתדרות הרפואית האמריקנית - AMA והבריטית - BMA, הנחיות ה-WHO) ומאמרים בנושא.
הבעייתיות בקשר שבין רופאים לחברות מסחריות מתבטאת בכמה היבטים. חברות מסחריות יכולות להפעיל לחץ ישיר או עקיף על רופאים, כדי לרשום תרופות המיוצרות על-ידן; או להפנות חולים למכונים עם מתקנים מיוחדים; או לפרסם תוצאות חיוביות במחקר על תוצרת החברה המממנת. מצד שני, התעשייה הפרמצבטית תורמת רבות לרופאים ולחולים, על-ידי תמיכה במחקר וסיוע כספי לאירגון כנסים. ללא עזרתה, ספק אם היה אפשר לפתח תרופות מועילות יותר. שיתוף פעולה בין הרופאים לחברות המסחריות, יוביל לפיתוח והתקדמות בעולם הרפואה, אך יש לקבוע את הכללים על-פיהם יתבצע שיתוף פעולה זה.
חוברת זו מפרטת את התנאים שבהם יוכל רופא להשתתף בכנס רפואי הממומן על-ידי חברה מסחרית, ולקבלת מתנות מחברות מסחריות לרופאים. כן עוסקות ההנחיות בתנאים להשתתפות של רופא במחקר מוסדי, במחקר של מכון, או במסגרת אישית כמו מחקר שיטתי של תרופה או מכשור רפואי הממומן על-ידי חברה מסחרית; ובקשרים בין חברות מסחריות ובין ארגונים והסתדרויות.