ב-16.8 התקיים דיון דחוף בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת בנושא "הימצאות חיידק הסלמונלה במוצרי מזון המשווקים לציבור".
בדיון קרא איגוד רופאי בריאות הציבור לקדם הקמת רשות לאומית לבטיחות ופיקוח על מזון בישראל. כמו כן, ציינו נציגי האיגוד מטעם הר"י כי יצרני המזון נדרשים לגלות שקיפות מלאה בנוגע לאיכות ובטיחות מוצרי המזון בכל זמן, ובוודאי בעת קרות אירועים חריגים.
בדיון השתתפו מטעם הר"י ד"ר חגי לוין, מזכיר האיגוד וד"ר ערן קופל, חבר ועד האיגוד.
לחוברת המלאה