• כרטיס רופא והטבות
  • אתרי הר"י
  • צרו קשר
  • פעולות מהירות
  • עברית (HE)
  • למען הרופאות והרופאים ולטובת הרפואה

    מה תרצו למצוא?

    טלה-פסיכיאטריה (שירות פסיכיאטרי מרחוק) בילדים ונוער

    שירות טלה-פסיכיאטרי בילדים ונוער ניתן על ידי אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש, ומספק טווח רחב של פעילות אבחונית וטיפולית. השירות משתמש במערכות וידיאו אינטראקטיביות, כאשר המטפל והמטופל אינם נמצאים באותו מקום פיזי.

    בישראל, עד לאחרונה מעטים הכירו ועסקו בתחום זה. עם פרוץ משבר ה- COVID-19, ומתוך צורך לריחוק פיזי, גדל באופן משמעותי (מ-0% ל-90%) השימוש בטלה-פסיכיאטריה בילדים ונוער, וזאת, למרות שרבות מהמערכות בתקופה הנוכחית ובפרט, המערכת הציבורית לא היו ערוכות למתן מענה ראוי. בתקופה זו, אנו נאלצים להסתגל למצב החדש ללא הנחיות ברורות, כאשר, המערכות הטכנולוגיות שעומדות לרשותנו עדיין לא מותאמות באופן מיטבי גם מבחינת אבטחת מידע וצורת תקשורת איכותית בין מטפל למטופל.

    מטרת טלה-פסיכיאטריה/ טלה-בריאות נפשית/טיפול מרחוק, היא לספק שירותים נגישים בתחום בריאות הנפש לילדים ונוער, ולספק שרות למטופלים המתגוררים במקומות מרוחקים בהם השירות אינו זמין, או קיימת מניעה ממפגש ישיר.

    מהניסיון המצטבר בעולם ובישראל, לטלה-פסיכיאטריה בילדים ונוער יתרונות רבים: העלאת זמינות השירות, קיצור זמן ההמתנה ותקופת אי הידיעה, קיצור זמני נסיעה של המטופל, חיסכון בהסעת צוות רפואי, שביעות רצון גבוהה של מטופלים, מענה לכל המגזרים ולצרכים מיוחדים, והפחתה בסטיגמה.

    לצד היתרונות, קיימים גם חסרונות ומגבלות, חלקם ייחודיים לילדים ונוער: הפחתה בתקשורת לא מילולית, סוגיות של סודיות רפואית והגנת מידע, קשיים טכניים, רגישות שמיעתית או סנסורית אצל חלק מהמטופלים וקושי בשיתוף פעולה.

    מטרת נייר עמדה זה היא: לגבש עקרונות לגבי טלה-פסיכיאטריה בילדים ונוער, לבחון התוויות והתוויות נגד, ולגבשהנחיות לביצוע ושימוש בכלי חשוב זה. נייר עמדה זה משקף את עמדתם של חברי האיגוד לפסיכיאטריה של הילד והמתבגר וכן, את המצב הקיים בתחום זה בהיבטים המקצועיים, הטכנולוגיים, המשפטיים והכלכליים.

     

    מהדורת 2022