ההסתדרות הרפואית ככלל מתנגדת לפרסום ישיר לצרכן של תרופות המצריכות מרשם רופא, אנו סבורים כי תרופה אינה ככל מצרך ואין אפשרות שמטופל יבחר תרופה וידרוש מהרופא מרשם עבורה.
לרופא הידע המקצועי להחליט על פי ההסטוריה הרפואית והרקע של כל מטופל, איזוהי התרופה המתאימה לכל מטופל וברור שתרופה היכולה לסייע לשפר מצב ולרפא מטופל אחד, אין הכרח שתתאים לאחר. בנוסף, לרופא הידע המקצועי להחליט שבעיה רפואית מסוימת אצל מטופל מסוים, תיעלם מאליה ללא תרופה.
אנו סבורים כי פרסום תרופות, עלול לפגוע ביחסי רופא-מטופל שכן יש חשש שלחץ מצד המטופלים על הרופאים, יגרום למצב בו ירשום הרופא תרופה בניגוד לשיקול דעתו המקצועי או לחילופין יצור מצב של עימות וויכוח בין הרופא לחולה.
עם זאת, פרסום תרופות מאפשר לציבור אופציות השונות לטיפול, בעיקר כאשר הקופות מגבילות את הרופאים לתרופות חלופיות זולות יותר (שלא תמיד מתאימות למטופל). יוצא איפוא שלחץ הקופה, עלול להשפיע על הרופא ברישום תרופה לחולה מסויים כאשר התרופה אינה המתאימה לו ביותר. מטופל אשר לא ידע על אפשרויות טיפול חלופיות, עלול להיפגע ולקחת תרופה שאינה הטובה ביותר עבורו.
לאור האמור, עמדת הר"י הנה שעל הקופות לאפשר לרופא להחליט בלעדית ומתוך שיקול דעתו המקצועי בלבד מהי התרופה המתאימה ביותר למטופל שלו. יש לאפשר לכל רופא, לבחור את הטיפול המתאים ביותר לרבות התרופה הנכונה למטופל על פי שיקול דעת מקצועי בלבד.