במטבח הישראלי אצות מככבות בעיקר בסושי, אך ניתן לשלב אותן כמעט בכל מאכל, כתוספת לסלט ירקות, פירות, עם יוגורט, כנישנוש ואפילו במרק.
מרק מיסו
מרכיבים:
4 כוסות ציר מרק ירקות או ציר יפני מסורתי
3 כפות מיסו בהיר
2 כפות סאקה (יין אורז יפני) או חומץ יין
מרכיבים להגשה:
חופן אצות
חבילת טופו חתוך לקוביות מטוגן קלות על מחבת.
אופן הכנה:
1. מרתיחים את הציר.
2. מוסיפים את המיסו והסאקה/חומץ יין ומערבבים היטב
3. מסננים ומוזגים לקעריות
4. מוסיפים את הטופו המטוגן והאצות
בתיאבון!