הקורס בתפוסה מלאה, לא ניתן להירשם בשלב זה
הפורום לבריאות וחוסן של הר"י, בשיתוף עם הספרייה הלאומית, מזמין רופאות ורופאים להשתתף בתוכנית ייחודית המיועדת לספק מרחב קבוצתי וכלים מעשיים להתמודדות עם המשבר שפקד את החברה הישראלית. מטרת התוכנית היא להקנות חוסן מנהיגותי באמצעות עיסוק בגוף, בנפש, ברוח ובקהילה.
הקורס מציע ארגז כלים יצירתי וזמין, המשלב עבודה עם גוף ונפש, ומתבסס על אוצרות הרוח והתרבות היהודית והישראלית. הכלים שנרכשים בתוכנית מאפשרים ריפוי אישי וקבוצתי ומציאת חוסן.
הקורס מתקיים בספרייה הלאומית (ירושלים), ומציע מפגש עם אוצרות נדירים מתוך אוספי הספרייה, הכוללים סיפורי גבורה ומשבר של החברה הישראלית והיהודית.
הקורס מיועד ומותאם לרופאות ורופאים הנמצאים בחזית הטיפול של המשבר הנוכחי, ומבינים את הצורך בחוסן והשראה עבור עצמם ומטופליהם.
תוכנית הקורס כוללת: עבודה קבוצתית, שילוב כתיבה, מדיטציה, ציור ותנועה וידע בתחום הטראומה, צמיחה וחוסן.
התוכנית מונחית על ידי מומחים בתחום הקליני, בכתיבה וקריאה מונחית ומומחי הספרייה הלאומית.
להרשמה יש להשאיר פרטי יצירת קשר (דרך "הרשמה"). נא לשים לב שפרטי יצירת הקשר (שם מלא, ת.ז , מייל ונייד) מעודכנים ונכונים.
הנרשמים/ות יופנו לשיחת הסבר ותיאום ציפיות לפני הרישום והתשלום לקורס.
יש להתחבר לאתר על מנת לצפות בקורס (צד שמאל למעלה). אם אינך משתמש/ת מוכר/ת במערכות הר"י יש למלא את
הטופס >>
על התוכנית
+
-
אררט היא תוכנית מעשית ויישומית המקנה ארגז כלים זמין ויצירתי הכולל עבודה עם גוף ונפש ונתמך באוצרות הרוח והטקסט של התרבות היהודית והישראלי. ארגז כלים זה מאפשר תמיכה והכוונה ליצירת תהליך אישי וקבוצתי של ריפוי ומציאת חוסן.
התוכנית מתקיימת במשכנה המרהיב של הספרייה הלאומית, שהשהות בו מלאה יופי השראה ויוצרת נגישות וקרבה למקורות הרוח והתרבות שלנו. שהות זו משולבת בהכרות ישירה עם אוצרות נדירים מאוספי הספרייה, בהם סיפורי הגבורה המשבר והחוסן החשובים והעמוקים ביותר של החברה הישראלית והיהודית.
תוכנית אררט מציעה כלים ומקורות השראה ליצירת סיפור ישן – חדש אישי וקהילתי, תוך מפגש ועיון בסיפורים היסטוריים, בפריטי מקור מתוך אוספי הספרייה ויוצרת אפשרות לחיבור בין השבר והפצע האישי, לזה הלאומי. דבר המעניק משמעות ועוצמה.
הקורס מותאם ומיועד לרופאים במערכת הבריאות, העומדים בחזית הטיפול של משבר העת הזו, תוך הבנה כי יש כל העומד במשא כבד זה זקוק למקורות של מטען אישי, משמעות חוסן והשראה עבור עצמו, ולמען מטופליו.
תוכנית הקורס כוללת עבודה קבוצתית, עבודה המשלבת כתיבה, מדיטציה, ציור, יצירה ותנועה, רכישת גופי ידע בתחום הטראומה הגופנית נפשית, טראומה קולקטיבית, כתיבה, צמיחה וחוסן שברוח.
התוכנית מונחית על ידי מומחים בתחום הקליני, בתחום כתיבה וקריאה מונחית ומומחי הספרייה הלאומית.
תכני המפגשים
+
-
מפגש 1 : נתוודע לעקרונות מודל אררט, נלמד על מודל העבודה של קבוצות גוף נפש, על חוסן גופני, נפשי, תרבותי ורוחני, על תהליכי התהוות קבוצה ועל מקומה של הקבוצה בתהליכי שינוי והחלמה. נלמד על מדיטציה ותהליכי החלמה וריפוי. נתנסה בתרגול מדיטציית קשב (מיינדפולנס) ככלי ליצירת מרחב המאפשר שינוי.
נבקר בספרייה במיצג הכניסה ובתערוכת אוצר מילים במסע בין טקסטים ששינו אותנו – סיור עם אוצר מומחה בספרייה הלאומית.
מפגש 2 : נלמד על כוחה המרפא של הכתיבה, הן עבור הרופא/ה והן עבור המטופלים, נלמד על מצבים של תקיעות ותנועה כתגובה לטראומה ועל היכולת להניע תהליכי טרנספורמציה ושינוי של רגשות. נפגוש קולות ומילים מן העבר בסיור בחדר אוספים נדירים בהנחיית אוצר מומחה מהספרייה ונתנסה בתרגילים היוצרים תנועה ושינוי.
מפגש 3 : נעסוק בטראומה קולקטיבית, מאפיינים, דפוסים, שלבים ותהליכי התמודדות, נלמד על מצבם של א/נשי רפואה וטיפול תחת טראומה קולקטיבית ועל כוחה של ההשתייכות הקהילתית. והקבוצתית בתהליכי התמודדות וחוסן. המפגש יכלול הרצאה של גב' צילה חיון, ראש אגף תרבות וחינוך בספריה הלאומית ומנהלת תוכנית אררט, מחברת הספר 'מהתחלה'. ההרצאה תעסוק בטראומה, החלמה וסיפור. נתנסה בתרגיל כתיבה לעיבוד אישי של התכנים הנלמדים בהרצאות.
מפגש 4 : עבודה חווייתית בקבוצות. נתחיל בהכרות וביטוי עצמי יצירתי, באמצעות ציור וטקסט ובאמצעות תרגילי כתיבה. נלמד על המשמעות הסימבולית של סימפטומים גופניים ועל היכולת לפענח אותם באמצעות תרגילי כתיבה וכתיבת חוויות הגוף בחוויה הטראומטית.
מפגש 5 : המשך עבודה בקבוצות, נתנסה בתרגילי ויסות ואיזון מחדש של מערכת העצבים והמערכות הרגשיות. נלמד טקסטים העוסקים במצבי התפרקות והתערערות ובדרכים להתמודדות ולמצוא איזון מחדש. נתנסה ביצירת קולאז' ותרגילי כתיבה ומדיטציה.
מפגש 6 : נתנסה בשימוש בתהליכי הדמיה ודמיון מודרך כמרכיב מרכזי בתהליכי ריפוי, שינוי והחלמה. נלמד על סוגים שונים של תהליכי הדמיה, נתנסה בתרגילים למציאת משאבי הריפוי והצמיחה, נתנסה בעבודה קליגרפית ככלי לוויסות חרדה ולעיבוד מצבים טראומטיים.
מפגש 7 : נסכם את התהליך האישי והקבוצתי בציורים ובכתיבה, נתבונן על תהליכי התהוות הקבוצה ועל תהליכי פרידה, נלמד על משמעותם של טקסים בהבניית רגשות ובהבניה תרבותית וקהילתית. נבחן את נקודת המוצא והיעד, נציב יעדים להמשך ונחשוב על דרכים ליישום הכלים שנלמדו בקורס.
מנחות הקורס
+
-
ד״ר איילת כהן וידר- פסיכולוגית קלינית בכירה, מייסדת ומנהלת שירותי בריאות הנפש בבריאות האישה בקופ״ח מאוחדת, חוקרת ומרצה בתחום של טראומה וחוסן באוניברסיטת בר אילן ובמכללת הרצוג, מדריכה קלינית במרכז עלמא לטיפול בפגיעות מיניות במגזר החרדי, מדריכה קלינית בעמותת לב בטוח שמטפלת בניצולי מסיבת הנובה, מנחה סדנאות לניצולי ה7.10 מקיבוצי העוטף ולאנשי טיפול , יועצת קלינית לקרן ׳לב עוטף׳ לטיפול בילדות וילדים פדויי שבי ומשפחותיהן.
דינה פון שוורצה-מסתאי, פסיכולוגית קלינית בכירה מנהלת המרכז לבריאות הנפש יפו, חברה בפורום מנהלי אגד המרפאות הקהילתיות של בריאות הנפש במשרד הבריאות, במלחמה ניהלה את צוותי בריאות הנפש במלונות המפונים במחוז תל אביב. פעילה למען פסיכולוגיה קהילתית ורגישת תרבות. מתרגמת שירה של משוררות יהודיות גרמניות לאחר השואה. דוקטורנטית באוניברסיטת בר אילן. חוקרת את היחסים בין שפה-עדות וטראומה.
מחיר הקורס
+
-
עלות הקורס היא 1,600 ש"ח (המחיר מסובסד על-יד הר"י והספריה הלאומית )
התשלום יתבצע בספריה הלאומית לאחר אישור הרישום
תאריכי המפגשים
+
-
7.11 יום חמישי - 16:00 - 20:00
8.11 יום שישי - 9:00 - 13:00
21.11 יום חמישי - 16:00 - 20:00
22.11 יום שישי - 9:00 - 13:00
5.12 יום חמישי - 16:00 - 20:00
6.12 יום שישי - 9:00 - 13:00
19.12 יום חמישי - 16:00 - 20:00