למען הרופאות והרופאים ולטובת הרפואה
כרטיס רופא והטבות
ניהול הכרטיס שלי
טעינת הכרטיס
רשתות מזון ומסחר 7%
רשתות מסחר 15%
להזמנת כרטיס משתמש/ת קיים/ת
להצטרפות להר"י והנפקת כרטיס רופא
אתר הצרכנות של הר"י
מועדון יחד
שאלות ותשובות
אתרי הר"י
אתר הר"י
אתר המתמחים
אתר כרטיס הרופא
אינדקס הרופאים
תעסוקון רופאים
ספר מערכת הבריאות
קמפוס הר"י
ביה"ס המקוון
השמה בתחומי בריאות וחדשנות רפואית
בריאות וחוסן הרופאות והרופאים
אתר הצרכנות של הר"י
אתר התרבות והפנאי
מועדון יחד
כתבי העת של הר"י
הסכמים קיבוציים
אתר ההנצחה
אתר אסל"י
האקדמיה לרפואה מדעית (עברית)
האקדמיה לרפואה מדעית (אנגלית)
צרו קשר
עובדי הר"י לשירותך
מוקדי הר"י
מוקד לטיפול בהפרת זכויות
עוד ערוצי התקשרות
מגוון ערוצים להיות בקשר
פרסמו אצלנו
כתבו לנו
פנייה למפנה
הר"י בוואצאפ
פעולות מהירות
שירות התשלומים
האזור האישי
עבודה וקריירה
רכישת ספרי לימוד
סימולטור שכר
הצטרפות להר"י
איתור טפסים
עברית (HE)
אנגלית (EN)
רוסית (RU)
ערבית (AR)
התחבר/י
ניווט
למען הרופאות והרופאים ולטובת הרפואה
מה תרצו למצוא?
אתר הר"י
מידע וזכויות
סטודנטים
סטאז'רים
מתמחים
מומחים/רופאים תחומיים
רופאים לקראת פרישה וגמלאים
רופאים חוזרים מחו"ל
רופאים יוצאים לחו"ל
רופאים עצמאיים
רופאי שיניים
חברות בהר"י
דמי חבר
חזרה לתפריט הראשי
דמי חבר
תעריפי דמי חבר
אמצעי תשלום דמי חבר
סוגי חברות בהר"י
השתתפות בדמי החבר - בנק לאומי
ועדת הנחות והחזר זוגות
הצטרפות להר"י
סל ביטוחים לחבר/ת הר"י
מועדוני הטבות וצרכנות לרופא/ה
תחומי פעילות
פעילות ציבורית
חזרה לתפריט הראשי
פעילות ציבורית
קידום הרפואה הציבורית
אתיקה רפואית
הנצחת רופאים/ות
מכתבי תודה לרופאים/ות
יום הרופא/ה
אינדקס הרופאים
המכון לאיכות ברפואה
תנאי העסקת רופאים/ות
הכשרת רופאים/ות
קורסים להעשרה מקצועית ואישית
קידום קריירה לרופא/ה
האיגודים המדעיים
כתבי העת של הר"י
המכון לאיכות ברפואה
תמיכה וסיוע לרופא/ה
קשרים בינלאומיים
כנסים ואירועים
חדשנות רפואית
על הר"י
הכירו את הר"י ומוסדותיה
תקנון הר"י
תולדות הארגון
ניירות עמדה של הר"י
לשימושך
כרטיס רופא
חזרה לתפריט הראשי
כרטיס רופא
טעינת הכרטיס
רשתות מזון ומסחר 7%
רשתות מסחר 15%
להזמנת כרטיס משתמש/ת קיים/ת
להזמנת כרטיס משתמש/ת חדש/ה
שאלות ותשובות
אתרי הר"י
חזרה לתפריט הראשי
אתרי הר"י
אתר הר"י
אתר החדשות
אתר המתמחים
אינדקס הרופאים
תעסוקון רופאים
ספר מערכת הבריאות
ביה"ס המקוון
אתר הצרכנות של הר"י
מועדון יחד
עיתון הרפואה
IMAJ
עיתון הרפואה הצבאית
הסכמים קיבוציים
אתר ההנצחה
אתר אסל"י
JIMS לסטודנטים
האקדמיה לרפואה מדעית (עברית)
האקדמיה לרפואה מדעית (אנגלית)
צרו קשר
חזרה לתפריט הראשי
צרו קשר
מגוון ערוצים להיות בקשר
פרסמו אצלנו
פנייה למפנה
פעולות מהירות
חזרה לתפריט הראשי
פעולות מהירות
שירות התשלומים
האזור האישי
הצטרפות לאינדקס הרופאים
רכישת ספרי לימוד
סימולטור שכר
הצטרפות להר"י
שדרוג קורות חיים
איתור טפסים
שפות
חזרה לתפריט הראשי
שפות
עברית (HE)
אנגלית (EN)
רוסית (RU)
ערבית (AR)
עמוד ראשי
חיפוש הנחיות קליניות וניירות עמדה של האיגודים המקצועיים
קווים מנחים לביצוע מבחני תגר למזון
קווים מנחים לביצוע מבחני תגר למזון
אלרגיה למזון נובעת מתגובה של מערכת החיסון לחלבוני מזון שונים. התגובות האימוניות למזון מסווגות לתגובות המתווכת על ידי הנוגדן IgE ושאינן מתווכות על ידי נוגדן זה (IgE-Non). תגובה למזון המתווכת על ידי הנוגדן IgE מופיעה במרבית המקרים תוך דקות עד שעתיים מרגע החשיפה הפומית למזון והביטוי הקליני לכך יכול לכלול תסמינים עוריים (אודם, תפרחת אורטקריאלית), תסמינים של מערכת העיכול (כאבי בטן, הקאות), דרכי הנשימה (נזלת, שיעול, סטרידור, צפצופים), המערכת הקרדיווסקולרית (ירידה בל"ד, שינוים בקצב הלב), מערכת העצבים (ישנוניות, בלבול), ועד הופעת תגובה אנפילקטית מסכנת חיים. תגובות למזון שלא מתווכות על ידי הנוגדן IgE מתאפיינות בתסמינים של מערכת העיכול כגון הקאות, שלשולים או/ו דלקת עורית (דרמטיטיס). שכיחות אלרגיה למזון המדווחת בספרות העולמית בקרב ילדים נעה בין 2-6%, בהתאם לגיל הנבדקים. בספרות קיימים דיווחים מעטים על שכיחות אלרגיה למזון במבוגרים וההערכה היא שהשכיחות נעה בין 1-3%. המזונות העיקריים הגורמים לתגובות אלרגיות בקרב ילדים בישראל הם: חלב פרה, ביצים, שומשום, בוטנים, אגוזים ודגים. במבוגרים המזונות העיקריים המדווחים כגורמים לתגובה אלרגית הם בוטנים, אגוזים דגים, פירות ים וכן פירות וירקות הגורמים ל-syndrome allergy Oral.
מהדורת 2018
לחצו כאן לטקסט המלא