עמוד בית
יום ד, 15.01.25

טקס הענקת פרסי הר"י

בוועידת הר"י ה- 43, שהתקיימה ב-22-23.5.2018, התקיים הטקס המסורתי והיוקרתי של הענקת פרסי הר"י. הפרסים המחולקים ל-7 קטגוריות ניתנו על הצטיינות, הישגים מקצועיים ועל תרומה מיוחדת לחברה ולרפואה.

ועדות הפרסים בהן ישבו: פרופ' אדריאן אלנבוגן, ד"ר אלכס לוין, ד"ר אפריים זוהב, ד"ר חיים נוימן, ד"ר מאיר רוק וד"ר נועם בנימין, בחרו מבין עשרות המלצות והתלבטות קשה את הזוכים:

פרס יקיר הר"י

הוועדה החליטה להעניק פרס יקיר הר"י לד"ר יצחק (צאקי) זיו-נר על תרומתו הרבה לרפואה השיקומית כרופא מוביל בתחום, בזירה הארצית והבינלאומית, ולהסתדרות הרפואית כמנהיג רופאים, בעל תבונה, מחויבות ומסירות. ד"ר זיו-נר בלט בתפקודו כיו"ר אר"מ וסגן יו"ר הר"י.


הוועדה החליטה להעניק פרס יקיר הר"י לפרופ' פרנסיס מימוני על פעילותו רבת השנים בתחום הנאונטולוגיה ובמוסדות הר"י. פרופ' מימוני כיהן בתפקידים התנדבותיים חשובים ובשלוש השנים האחרונות מכהן כמזכיר הכללי של האיגוד הבינלאומי לנאונטולוגיה.



הוועדה החליטה להעניק פרס יקיר הר"י לפרופ' רן טור-כספא על חלקו  בקידום הרפואה הפנימית, על פעילותו בוועד הפועל, כיו"ר הבורד של המקצועות הפנימיים במועצה המדעית, וכנציג פורום הדיקנים במועצה המדעית. פרופ' טור-כספא הקים לתפארת את בית הספר לרפואה בגליל, זאת, בתנאים לא פשוטים של פריפריה.

 

פרס ידיד הר"י

מר שמואל בן יעקב, יו"ר האגודה לזכויות החולה, מקבל את פרס ידיד הר"י על  פעילות ענפה לקידום המודעות לרפואה והעלאת הבריאות על סדר היום הציבורי. מר בן יעקב משקיע במשך שנים רבות מאמץ רב לקידום האינטרסים של המטופלים וקידום מערכת הבריאות כולה.


 

פרס על תרומה רפואית מדעית

פרופ' בנימין דקל, מקבל פרס על תרומה רפואית מדעית בזכות היותו רופא מוביל בעולם בתחום חקר תאי הגזע הרקמתיים tissue stem cells, בדגש על כליות וסרטן כליות. לזכותו של פרופ' דקל גילויים פורצי דרך על מנגנוני התפתחות סרטן כלייתי בילדים ושיטות חדישות לטיפול בו. על סמך תוצאות המחקר של פרופ' דקל, נבדקים טיפולים חדשניים בשורה של גידולים אגרסיביים בילדים.

 

פרס נוסף ביקשו חברי הוועדה להעניק לפרופ' יהודה שינפלד, בזכות עשייתו הברוכה ויוצאת הדופן בתחום. לפני כעשור הקים פרופ' שינפלד מרכז חדשני וראשון מסוגו בעולם למחלות אוטואימוניות. הוא כתב מספר יוצא דופן של מאמרים, תיאר תסמונות חדשות, ערך ספרי לימוד רבים, פיתח תרופות וארגן כנסים בינלאומיים רבים. פרופ' שינפלד מכהן כחבר במערכות מדעיות של 40 עיתונים מקצועיים בתחומי הראומטולוגיה והאימונולוגיה ברחבי העולם, ולא פחות חשוב, הוא העורך של עיתון "הרפואה" ועורך ומייסד כתב העת IMAJ של הר"י.

 

פרס מצוינות בין אישית

ד"ר אירית וייסמן נבחרה לקבל את פרס המצוינות הבין-אישית. ד"ר וייסמן הינה מומחית ברפואת ילדים, נפרולוגיה מבוגרים ונפרופדיאטריה. מטופלים ובני משפחותיהם מעריכים ומעריצים את ד"ר וייסמן על יחסה המקצועי והאנושי לו הם זוכים. היא שמה דגש רב על איכות החיים של חולי הדיאליזה, ומקנה תקווה והקלה בהתמודדות עם המחלה.

 

פרס "תרומה לקהילה"

ד"ר אביבה אלעד נבחרה לקבל את פרס התרומה לקהילה על פעילותה המרשימה לשינוי ההתייחסות לצרכי המטופלים והצוות. ד"ר אלעד רופאת משפחה, חברה בחוג לטיפול בכאב של איגוד רופאי המשפחה. מעורבותה ותרומתה לקהילה באה לידי ביטוי במספר מיזמים, אשר שילבו אנשי רפואה, תקשורת ואת הציבור הרחב, וכן בספרה "חלוק לבן פרום".

 

פרופ' מרדכי קרמר, רופא ריאות, זוכה לקבל את פרס התרומה לקהילה על העלאת המודעות לחשיבות תרומת איברים בקרב הציבור, זאת, באמצעות ראיונות, הרצאות וספר ילדים שכתב בנושא. כ- 700 חולי ריאות הושתלו בתוכנית בראשה עומד פרופ' קרמר. בנוסף, פעל פרופ' קרמר למניעת תחלואה של עובדי שיש במחלת הסיליקוזיס, להסדרת אמצעי מיגון ראויים ומניעת התפשטות המחלה.

 

פרס המתמחה המצטיין

ד"ר ליאור אונגר מתמחה בנוירוכירורגיה בבית החולים שיבא בתל השומר, נבחר לקבל את פרס המתמחה המצטיין הן בזכות עשייתו המחקרית ופרסומיו כבר בשלב מוקדם זה של הקריירה הרפואית שלו, והן בזכות פעילותו, כיו"ר פורום המתמחים של הר"י, לשילובם ומעורבותם של המתמחים במוסדות הר"י והשתתפותם בעשייה לקידום הרפואה בישראל.  

 

פרס מיוחד מטעם יו"ר הר"י

פרופ' ראובן צימליכמן, רופא פנימאי ומנהל מחלקה, מקבל פרס מיוחד מטעם יו"ר הר"י על תרומתו בהקמת המכון לאיכות ברפואה של הר"י, על קידום הרפואה ואיכותה, ועל גיוס רופאים ממקצועות שונים למשימה חשובה זו במסגרת המכון.

 

פרופ' רן בליצר, מנהל מכון כללית למחקר, מקבל פרס מיוחד מטעם יו"ר הר"י על הובלתו המוצלחת של פרויקט "בוחרים בתבונה" (Choosing Wisely) במסגרת הר"י. הרופאים בישראל הצטרפו למגמה העולמית "Choosing Wisely" , במטרה להפחית את כמות הבדיקות והטיפולים שאינם נחוצים, ובכך לתרום לבריאות המטופלים. מעל ל-50 המלצות "בוחרים בתבונה" בישראל גובשו על-ידי האיגודים המדעיים של הר"י, בהתאם לתחומי המומחיות הרפואיים שלהם.

 

אות ארק"ח על תרומה לקהילה

ניתן לד"ר אלימלך רוטנשטרייך, פנימאי, רופא משפחה, שניהל והוביל את המרכז הרפואי זבולון להיות 'מותג' של שירותי בריאות כללית הן מבחינת היקף השירותים המקצועיים, זמינותם והיחס הטוב לו זוכים המטופלים.  



 

אות אר"מ על תרומה לקהילה

ניתן לפרופ' אדריאן אלנבוגן, גניקולוג, מנהל היחידה להפריה חוץ גופית משנת 1999-2015 בהלל יפה והביא את היחידה להיות מהמובילות בארץ בתחום תרומת הביציות. פרופ' אלנבוגן היה מפורצי הדרך לחקיקת חוק תרומת הביציות, ראה חשיבות עליונה בהטעמת החוק וביישומו.

 

ברכות לכולם!

צילם: פרי מנדלבוים